Κάμπος: Μόλις ο δεύτερος Βραζιλιάνος στον πάγκο του Άρη!

Η αγορά της Βραζιλίας είναι μία από αυτές που ο Άρης έχει εμπιστευτεί στο παρελθόν για την αγωνιστική του ενίσχυση, καθώς ουκ ολίγες φορές προτίμησε ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής . Εκ διαμέτρου αντίθετη, όμως, είναι σε ποσότητα η παρουσία τεχνικών από την “χώρα του καφέ” στον πάγκο των “κίτρινων”.

Ο Πάουλο Κάμπος έρχεται να προστεθεί στην σχεδόν… ανύπαρκτη λίστα των τεχνικών από την Βραζιλία που έχουν πάρει στα χέρια τους το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των “κίτρινων” στο παρελθόν.

Μέχρι και σήμερα ο μοναδικός που έκατσε στον πάγκο του Άρη με καταγωγή από την Βραζιλία ήταν ο Ιομάρ Μαζίνιο που παρέμεινε στην ομάδα, μόλις εννέα μήνες, έχοντας απολογισμό σε 23 αναμετρήσεις 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο 43χρονος τότε τεχνικός κλήθηκε να ολοκληρώσει την σεζόν 2008/9 αναλαμβάνοντας την ομάδα τον Ιανουάριο. Παρότι ανανέωσε το καλοκαίρι την συνεργασία του με τον Άρη αποτέλεσε παρελθόν στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς δεν έπεισε ότι μπορεί στην πρώτη του προσπάθεια ως πρώτος τεχνικός να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Σε αντίθεση με τον Μαζίνιο εκείνης της περιόδου ο Κάμπος του σήμερα είναι ένας προπονητής με πλούσιο βιογραφικό, ενώ διαθέτει παράλληλα και γνώσεις της ελληνικής πραγματικότητας από την παρουσία τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο.

To Top