Κίτρινη στους μασκοφόρους!

Tιμωρία με κίτρινη κάρτα θα επιβάλλουν οι Γερμανοί διαιτητές σε όσους παίκτες φορούν μάσκα, εφαρμόζοντας πλήρως το σχετικό κανονισμό, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά και η τυπολατρεία πολλές φορές κάνει ζημιά στο ποδόσφαιρο.

Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς την ανακοίνωση της ένωσης των διαιτητών στη Γερμανία, η οποία υπενθύμισε με επιστολή προς όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Μπουντεσλίγκα αλλά και της δεύτερης εθνικής κατηγορίας τον κανονισμό που προβλέπει τιμωρία των παικτών που βάζουν μάσκα στο κεφάλι τους.

Μάλιστα τονίστηκε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες και ο κάθε παίκτης που βάζει κάποια μάσκα ή γενικά καλύπτει το κεφάλι του θα παίρνει αυτόματα την κίτρινη κάρτα.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή στάθηκε ο ανάλογος πανηγυρισμός του Ομπαμεγιάνγκ και του Ρόις στο μεγάλο ντέρμπι της Βεσταφαλίας ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Σάλκε. Ο Γκαμπονέζος φορ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, καθώς φόρεσε μία μάσκα παρόμοια με του Μπάτμαν, ενώ αυτή αλά Ρόμπιν του Γερμανού μεσοεπιθετικού πέρασε απαρατήρητη από το ρέφερι της αναμέτρησης.

Ο πρόεδρος των διαιτητών Χέρμπερτ Φάντελ ξήγησε τη στάση τους στο ζήτημα: «Τα συναισθήματα είναι έντονα στο γήπεδο, ειδικά όταν σημειώνεται κάποιο γκολ. Δεν θέλουμε να φανούμε δύσκαμπτοι, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παρεκτραπούν τα πράγματα».

Πηγή: sport-fm.gr

 

To Top