ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου: “Υπάρχει φως στο τούνελ, αλλά χρειάζεται λεπτός χειρισμός”

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου και Δικηγόρος του Αρείου Πάγου, Παναγιωτόπουλος, μίλησε  για το θέμα που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον Άρη και την προσπάθεια για δικαίωση.

Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για την υπόθεση των τεσσάρων ομάδων: Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και στο παρελθόν και από απλή που θα έπρεπε να είναι βλέπω ότι περιπλέχτηκε το θέμα. Οι τέσσερις ομάδες προσέφυγαν να κάνουν αναψηλάφηση. Το θέμα είναι είχαν νέο στοιχείο για να ζητήσουν αναψηλάφηση; Η γνωμάτευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα έγγραφο που θα ανατρέψει την υπόθεση. Η προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο με τα απαραίτητα έγγραφα είναι για να μπορέσει το δικαστήριο να κρίνει ως αρμόδιο όλων των διαφορών που έχουν δημιουργηθεί.Για τα κενά στη Football League: Πρέπει να σταθούμε στην απόφαση της εκτελεστικής, η οποία ήταν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 20 ομάδες. Η τροποποίηση κατά τη γνώμη μου πρέπει να ισχύσει από την επόμενη περίοδο. Αφού είχε αποφασίσει αυτό η εκτελεστική, τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αν υπάρχει «φως»: Ναι υπάρχει «φως στο τούνελ» αλλά χρειάζονται λεπτό χειρισμό όλα. Ακόμα και αν χαθεί, έχει τη δυνατότητα κανείς να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο για πρώτη και τελευταία φορά ως διαφορά ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη Football League, η οποία εξέδωσε απόφαση και δεν εφαρμόστηκε.

Για την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο: Ο Άρης πρέπει να προσέξει τις ημερομηνίες. Θέλει προσοχή και να αγωνιστούν οι νομικοί του Άρη.

Για τους νόμους που διέπουν την ΕΠΟ: Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Έχουμε γράψει γύρω στις 500 σελίδες, είναι δικαιοδοσία στον αθλητισμό, η αθλητική δικονομία. Εκεί μέσα συζητάμε για το ποιος δικαστής είναι για τον αθλητισμός και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον όπως είναι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, που κάποιοι κύριο βάζουν χρήματα και θέλουν να προσφέρουν μεν αλλά να κερδίσουν δε.

Αυτά είναι ζητήματα και κατά τη γνώμη μου δεν λύνονται μέσα στο πλαίσιο ενός τοπίου που διέπεται από μια μορφή θεσμικής αυτονομίας. Γι αυτό θα μπορούσε να δομηθεί εξ αρχής η δικαιοδοτική διαδικασία στον αθλητισμό, ποιες και σε ποια οροφή φτάνει μέσα στα επίπεδα των συλλόγων και ποια απ’ έξω με ανεξαρτησία αντικειμενικότητα ορθή και δίκαιη δίκη έτσι ώστε να ικανοποιούνται τα λαϊκά αθλητικά αισθήματα.

Αν μπορεί να φέρει δικαίωση το Διαιτητικό: Πρέπει να κρίνει. Αυτό είναι το σίγουρο.

To Top