“Καμπανάκι” Βασιλειάδη για τις… μαγκιές των παραγόντων στα social media

 O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν γίνεται να «περάσει» το αίτημα της ΑΕΚ για αναβολή του πρωταθλήματος, μέχρι να οριστικοποιηθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, με τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις… Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Action 24, ο κ. Βασιλειάδης, που παρέμεινε στη θέση του μετά και τον ανασχηματισμό, είπε χαρακτηριστικά: «Αν είναι κάθε φορά που περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου, να αναβάλλεται και το πρωτάθλημα, θα χρειαζόμασταν δύο σεζόν για να τελειώσει… μία»!

Τόνισε, δε, πως «το πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί από το υπουργείο μόνο αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας. Όλα τα άλλα, τα καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι θέματα της Ομοσπονδίας και της Λίγκας. Δεν μπορεί να σταματήσει ένα πρωτάθλημα. Υπάρχουν ρήτρες, κανονισμοί, υπάρχουν ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν».

Και πρόσθεσε, ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις των παραγόντων μέσω των social media: «Δυστυχώς, θα χτυπήσει ξανά το καμπανάκι απ’ έξω και θα αυστηροποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Ήταν λάθος που δεν μπήκαν στον πειθαρχικό κώδικα οι δηλώσεις».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης:

Για τα επεισόδια στον αθλητισμό: «Δεν καταφέραμε να αποφύγουμε αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε. Θα έχουμε μια μακρά προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα. Το μόνο που έχουμε να πούμε για την περίοδο που θα περάσουμε είναι ότι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό για του χρόνου».

Για την επιστολή της ΑΕΚ: «Το πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί από το υπουργείο μόνο αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας. Όλα τα άλλα, τα καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι θέματα της Ομοσπονδίας και της Λίγκας. Δεν μπορεί να σταματήσει ένα πρωτάθλημα. Υπάρχουν ρήτρες, κανονισμοί, υπάρχουν ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν. Δεν είναι απλό να σταματήσεις ένα πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι κάθε φορά που περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου, να αναβάλλεται και το πρωτάθλημα, θα χρειαζόμασταν δύο σεζόν για να τελειώσει… μία.

Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα. Έχουμε δώσει μάχη για να έχουμε τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη. Αποτελούν εχέγγυο αμεροληψίας και ευθυκρισίας. Φυσικά, κάθε απόφαση κρίνεται, όπως και στην κανονική ζωή. Είναι το καλύτερο σύστημα από όλα όσα είχαμε μέχρι σήμερα. Περιμένουμε να δούμε».

Για τις τοποθετήσεις των παραγόντων μέσω των social media: «Δυστυχώς θα χτυπήσει ξανά το καμπανάκι απ’ έξω και θα αυστηροποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Ήταν λάθος που δεν μπήκαν στον πειθαρχικό κώδικα οι δηλώσεις. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των δηλώσεων και μπορεί κάποια παράγοντες να κάνουν πλακίτσα, αλλά από κάτω υπάρχει κόσμος και δεν έχουν όλοι το μυαλό τους στο κεφάλι τους, με ότι αυτό σημαίνει. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και να διορθώσουμε αυτά τα λάθη».

Για το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα θα κριθεί στα χαρτιά: «Φυσικά, το ιδανικό θα ήταν να κριθεί στο γήπεδο. Ευτυχώς, όχι λόγω μεγάλων επεισοδίων, αλλά λόγω πολύ σκληρών κανόνων, που ορθώς υπάρχουν, θα ζήσουμε αυτές τις προβληματικές στιγμές. Τουλάχιστον, ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Από άποψη επεισοδίων εντός αγωνιστικών χώρων είμαστε καλύτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Αν έλειπαν και ορισμένοι έξυπνοι θα ήμασταν ακόμα καλύτερα».

Για το ότι υπάρχει η όρεξη να φτάσει το θέμα μέχρι τέλους: «Θα πάμε μέχρι τέλους έτσι και αλλιώς. Είπαμε ότι θα δώσουμε μια μάχη στον χώρο του ποδοσφαίρου, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα, να έρθει η διαφάνεια όπως σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε ξανά αυτό το αθλητικό προϊόν. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να γίνει αυτό, δεν την είχα υπολογίσει ποτέ. Πετυχαίνουμε μικρές νίκες, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και -κυρίως- σε θέματα παιδείας. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα εκεί. Το λέω και με βάση την Κυριακή. Έγινε μια εξαιρετική κινητοποίηση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μην υπάρξουν έκτροπα. Βρέθηκε ένας. Είναι ζήτημα αυτό. Πρέπει να τα δούμε όλα. Πάντως, οι ΠΑΕ έχουν δείξει μέχρι τώρα όλες εξαιρετικά αντανακλαστικά. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουν».

To Top