Κατέρρευσε κτίριο στη Νέα Υόρκη μετά από έκρηξη. Δεκάδες τραυματίες (photos)

Ισχυρή έκρηξη από διαρροή γκαζιού σημειώθηκε σε κτίριο στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης. Το κτίριο κατέρρευσε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν. Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως όλα δείχνουν, η έκρηξη σημειώθηκε στο ισόγειο του πενταόροφου κτιρίου, όπου βρισκόταν ένα εστιατόριο.

Ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος της ΝΥ, Francis X. Gribbon δήλωσε, πως οι πρώτες κλήσεις στο Σώμα έκαναν λόγο για κτίριο υπό κατάρρευση.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι πυροσβέστες, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου είχε ήδη καταρρεύσει.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στο σημείο, καθώς η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο.

Το χάος που προκλήθηκε ξύπνησε μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου, όπως είπαν οι αστυνομικοί.

Η FDNY ανέφερε ότι το κτίριο βρισκόταν στη συμβολή της δεύτερης λεωφόρου και της ανατολικής έβδομης οδού στο East Village του Μανχάταν, μια συνοικία όπου εδρεύουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν επίσης εστιατόρια και διαμερίσματα.

“Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο. Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας. Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός”, είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο.

Πηγή: news247.gr

To Top