Κατίδης: “Να επιστρέψει ο Άρης εκεί που τού αξίζει”

Την ευχή να επιστρέψει ο Άρης εκεί που είναι η θέση του έκανε ο Γιώργος Κατίδης. Ο νέος ποδοσφαιριστής της Βέροιας αναφέρθηκε στην χειρονομία που του άλλαξε την καριέρα,  στην επιστροφή του στην Ελλάδα και τους στόχους του ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την εικόνα που έχει για τον Άρη: «Τις τελευταίες ημέρες δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τις εξελίξεις, μαθαίνω πως ο Άρης πάει για την Γ’ Εθνική, μιλάω με φίλους μου στον Άρη που δεν ξέρουν τι θα κάνουν και ελπίζω να βρεθεί ξανά εκεί που του αξίζει. Και στην ΑΕΚ έχω πολλούς φίλους και θέλω να είναι καλά».

Για την νέα σελίδα στην καριέρα του: «Είμαι στην Ελλάδα αρκετές ημέρες. Μπορώ να πω πως προσαρμόζομαι γρήγορα, γιατί η Βέροια ανήκει στα μέρη τα δικά μου και είναι εύκολο για μένα να προσαρμοστώ».

Για τον πρόεδρο της Βέροιας Θόδωρο Καρυπίδη που τον επέλεξε: «Ο κάθε παράγοντας μπορεί να βλέπει τον Γιώργο Κατίδη σαν μονάδα ποδοσφαιρική, πέρα από τα λάθη που έκανε κανείς στο παρελθόν. Είμαι χαρούμενος που είμαι στην Βέροια, υπέγραψα για δύο χρόνια και αισθάνομαι καλά».

Για το γεγονός πως στο παιχνίδι ΑΕΚ-Βέροια ξέσπασε το περιστατικό και το σκεπτικό απόκτησης του από την «βασίλισσα»: «Πιο πιθανό είναι να με πήρε γιατί πέτυχα δύο γκολ εναντίον της Βέροιας, παρά για το γεγονός πως στο παιχνίδι με την Βέροια έγινε ότι έγινε».

Για το θέμα της χειρονομίας: «Μπορώ να πω πως το θέμα το έχω ξεχάσει εντελώς έτσι είμαι σαν άνθρωπος, γιατί πραγματικά εγώ δεν είχα τέτοιες αντιλήψεις και με βοήθησε και η Ιταλία γιατί εκεί η κουλτούρα είναι διαφορετική. Αν γύριζα πίσω το χρόνο, δεν θα έβαζα ποτέ το γκολ. Καλύτερα ας μην γινόταν. Επειδή σέβομαι τον κόσμο της ΑΕΚ, η χειρονομία που έκανα δεν είχε καμία σημασία με τα όσα είχαν ειπωθεί, εγώ το έκανα ως μια κίνηση σεβασμού. Μετά από μια τέτοια περιπέτεια, το άφησα να περάσει, έχω περάσει και δυσκολότερα, άλλος μπορεί να μην το άντεχε. Όλα ανήκουν στο παρελθόν, άφησα τον κόσμο να ξεσπάσει και το θέμα πέρασε και έδωσα την απάντηση μου. Εδώ με έκοψαν από την Εθνική πριν καλά-καλά απολογηθώ. Είδα τόσα πολλά από τότε, που πλέον σκέφτομαι διαφορετικά».

Για το πώς θα ήταν ο ίδιος αν δεν συνέβαινε το περιστατικό: «Πιστεύω πως θα ήταν όλα διαφορετικά. Θα μιλάγαμε για άλλες ομάδες, για άλλα ποσά, μια διαφορετική καριέρα. Αλλά εντάξει είμαι 21 χρόνων, έχω χρόνια ακόμα μπροστά μου, βέβαια άλλα παιδιά σε αυτή την ηλικία παίζουν στην Μπαρτσελόνα. Ψώνιο δεν είμαι, θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή καριέρα και να παλέψω για το καλύτερο δυνατό, ούτε ο Ρονάλντο είμαι ούτε τίποτα».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Όπως είπα και πριν πέρασα και χειρότερα από την περιπέτεια της χειρονομίας. Εγώ δεν μεγάλωσα σε πόλη, θυμάμαι την μάνα μου που δούλευε όλη την ημέρα για να μπορεί να μου παρέχει τα πάντα. Όταν ήμουν μικρός, έπαιρνα πέντε λεωφορεία για να πάω στην προπόνηση, πέρασα και δυσκολότερα, πλέον έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος».

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Μακάρι να μπορούσα να κάνω όλα αυτά που ονειρευόταν ο κόσμος της. Πριν πάω στην ΑΕΚ, ήμουν στον Άρη με λίγες συμμετοχές και δεν είχα την κατάλληλη εμπειρία για να μπορέσω να πάρω μια τόσο μεγάλη ομάδα στις πλάτες μου. Χαιρόμουν που ο κόσμος με πίστευε, αλλά πάντα κοιτάμε να έχουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα».

Για την επιστροφή του: «Γύρισα στο σπίτι μου, γιατί κατάγομαι από την Βέροια. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Βέροια μεγάλη ομάδα, το οικονομικό δεν με προβλημάτισε αρκετά, έριξα κατά πολύ τις αποδοχές μου και πλέον παλεύω για το καλύτερο».

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «Αν έλεγα κάτι, θα φαινόταν σαν κακία και κακός άνθρωπος δεν είμαι. Ίσως να σκεφτούν καλύτερα πριν κρίνουν, γιατί αν δεν γνωρίζεις έναν άνθρωπο καλά δεν μπορούν να έχουν το κατάλληλο κριτήριο για τον κρίνουν.

To Top