Καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής για πλαστά τιμολόγια

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον πρώην πρόεδρο του ΓΣ Ηρακλής, Νίκο Παναγόπουλο, για τα πλαστά τιμολόγια που χρησιμοποιήθηκαν σε είσπραξη επιδοτήσεων, άνω των 600.000 ευρώ, που αφορούσαν έργα των Ολυμπιακών Αγώνων – «Αθήνα 2004».

Η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, προς 5 ευρώ την ημέρα, και η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Την αθώωση του, λόγω αμφιβολιών, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πήρε τα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος προκάλεσε τον έλεγχο της εφορίας, πριν αποχωρήσει το 2007, από το ΔΣ του γυμναστικού συλλόγου. «Μπήκα πλούσιος στον Ηρακλή και βγήκα φτωχός. Έβαζα χρήματα, έκανα ταμειακές διευκολύνσεις. Δεν έχω δει ποτέ τα τιμολόγια, δεν ξέρω ποιος πήρε τα λεφτά», ανέφερε, κατά τη διάρκεια της απολογία του.

Το δικαστήριο επέβαλε, την ίδια ακριβώς ποινή, σ’ έναν πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του ΓΣ Ηρακλής και καταδίκασε με 6ετή κάθειρξη έναν ακόμη κατηγορούμενο για την κατάρτιση πλαστών -εικονικών παραστατικών. Ο τελευταίος εξέτιε ποινή για παρόμοια υπόθεση και επέστρεψε στη φυλακή.

Αθώος κρίθηκε ο Χρήστος Στράντζαλης. Αθωώθηκε για την κατάρτιση 7 πλαστών αποδείξεων τράπεζας επειδή είχε επίσης αθωωθεί για την έκδοση των ίδιων παραστατικών στο παρελθόν και υπήρχε δεδικασμένο.

Πηγή: voria.gr

To Top