ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κατατέθηκε η έγγραφη βεβαίωση του Γκιρτζίκη – Τι υποστήριξε ο Άρης – Γκαγκάτσης με πρωταγωνιστικό ρόλο

Κατά τη διαδικασία της αναψηλάφησης της υπόθεσης για την άνοδο των δευτεραθλητών σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση της βεβαίωσης του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη για την ορθή ερμηνεία του άρθρου 4 του ΚΑΠ.

Από την πλευρά των νομικών του Άρη αναλύθηκε η επιχειρηματολογία γιατί πρέπει να συμπληρωθούν οι 20 ομάδες, ενώ για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδίκαση έπαιξε ως νομικός του Καραϊσκάκη ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από το a-sports που ήταν παρών στην εκδίκαση:

“Αυτό που προκύπτει μέσα από την ακροαματική διαδικασία είναι ότι τα μέλη της επιτροπής και ειδικά η εισηγήτρια της υπόθεσης Παναγιώτα Κατσικά κατανόησαν το αρχικό σφάλμα τους.

Και εφόσον αυτό προκύψει και στην απόφαση ισοδυναμεί με δικαίωση για Άρη, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Παναργειακό και Κηφισιά και «κλείδωμα» των αγώνων των μπαράζ.

Άκρως κατατοπιστική ήταν η τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της Α.Ε. Καραϊσκάκης Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος αφού κατέθεσε έγγραφη βεβαίωση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη για το ποια είναι η ορθή ερμηνεία της τροποίησης του ΚΑΠ στο επίμαχο άρθρο, παρέδωσε και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας για αντίστοιχο ζήτημα κάλυψης κενών στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2015-16, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μη κάλυψη των κενών στην αρχή παρά μόνο στο τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου.

«Έγινε μία εσφαλμένη ερμηνεία. Δεν μπορεί η διάταξη του νέου ΚΑΠ να αφορά την αρχή παρά μόνο τη λήξη των πρωταθλημάτων, καθώς τότε διαμορφώνονται τα κενά. Στην πρώτη εκδίκαση δεν είχαμε αυτά τα έγγραφα γιατί δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο λάθος. Είναι ξεκάθαρο ότι η ισχύς της μη συμπλήρωσης των κενών θα ισχύσει από το 2016-17», είπε μεταξύ άλλων ο Γκαγκάτσης, που παράλληλα κατέθεσε πρακτικό από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου, όπου αποδεικνύεται ότι το έβδομο κατά σειρά θέμα ήταν να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής 2015-16 με 20 ομάδες κάτι που αποφασίστηκε και δεύτερον η τροποποίηση του άρθρου 4, παράγραφος 2 για τη μη συμπλήρωση των κενών, πράγμα που αποδεικνύει ότι η αλλαγή δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με την έναρξη της περιόδου 2015-16.

Η πλευρά του Άρη δια των νομικών εκπροσώπων του Χρήστου Γρόλλιου, Σπύρου Χριστοφορίδη κατέθεσαν έγγραφο της Νίκης Βόλου, που από τις 9 Ιουνίου εξέφραζε την πρόθεσή της να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, γεγονός που πιστοποιεί ότι όταν η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσιζε να γίνει πρωτάθλημα με 20 ομάδες στη Β’ Εθνική, γνώριζε ήδη ότι υπάρχουν κενά”.

To Top