Κιτρινόμαυροι Μπάτμαν και Ρόμπιν!

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι υπερπαραγωγή! Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πανηγυρίζει σαν Μπάτμαν, οι Βεστφαλοί διέλυσαν στο ντέρμπι τη Σάλκε (3-0) κι επιβεβαίωσαν την… επανεκκίνησή τους στην Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και λόγω ατυχίας, αλλά και του 19χρονου τερματοφύλακα της Σάλκε, Βέλενροϊτερ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Ομπαμεγιάνγκ (4’, 26’), Καγκάβα (16’), Μιχταριάν (18’) και Ρόις (27’, 36’) δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά. Ο τελευταίος είχε την κορυφαία στιγμή της Μπορούσια στο 34’, καθώς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Νοϊστέντερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν 61%-39% υπέρ των Βεστφαλών και οι τελικές 15-2! Έτσι, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει γίνει over με το… καλημέρα, δεν είχε ούτε ένα γκολ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ρόις να είναι πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες καλές στιγμές της Μπορούσια στο 52’ και στο 56’. Η Σάλκε περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές στην άμυνα, ενώ επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, αφού δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα. Στο 65’ ο Βέλενροϊτερ σταμάτησε τον Μιχταριάν, με τις τελικές της Ντόρτμουντ να έχουν φτάσει τις 25(!) και παρ’ όλα αυτά, γκολ να μην βάζει.

Τελικά, τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 78’ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιχταριάν με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τη Μπορούσια και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 86’ ο Ρόις, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Βέλενροϊτερ και έγραψε το τελικό 3-0. Η Μπορούσια έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και πλέον μπορεί να ξανακάνει όνειρα Ευρώπης. Η Σάλκε έμεινε για τρίτο ματς χωρίς τρίποντο και έπεσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

πηγή: sportfm.gr

To Top