Κοντονής: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση»

Με αφορμή τους επερχόμενους τελικούς της Α1 μπάσκετ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν με κόσμια συμπεριφορά τα ματς, καθώς ο νόμος είναι αυστηρός και θα εφαρμοστεί, σε περίπτωση που σημειωθούν έκτροπα.

Ο Κοντονής έκανε τις δηλώσεις κατά τη σημερινή παρουσία του Ολυμπιακού στο γραφείο του για τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα και τη 2η θέση.

Όσον αφορά το τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία εν όψει της σειράς των τελικών στο μπάσκετ είπε: «Τονίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και θα το κάνει προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να ευνοήσει και να αδικήσει κανένα σωματείο. Από εκεί και πέρα να δουν και οι διοργανώτριες αρχές πως θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες, αυτόν της ισονομίας, γιατί αυτό απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος να υπάρχει ισονομία και καθαρά πρωταθλήματα. Και εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασφαλίσουμε και τα δύο. Σε ό,τι αφορά τη σειρά των τελικών, εμείς ως Πολιτεία θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όμως πρέπει και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι πρώτα απ’ όλα είναι καθήκον και χρέος τους, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική νεολαία, να δείχνουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Το δεύτερο που το χω πει πολλές φορές είναι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Αν θέλουν να κάνουν κακό στις ομάδες τους, ας το επιχειρήσουν. Θα δουν ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αν και νομίζω ότι πλέον όσα προβλέπει ο νόμος δεν είναι εκπλήξεις αλλά τα λογικά επακόλουθα».

To Top