ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κουκουλιάς: “Πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη”

Ο γιατρός του Άρη, Νίκος Κουκουλιάς που έχει “τρέξει” εξαρχής την διαδικασία της αιμοδοσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στην δράση της ΚΑΕ Άρης.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Ο κ. Κουκουλιάς επεσήμανε: “Να ευχαριστήσω καταρχήν όλους όσοι ήρθαν για να δώσουν αίμα σήμερα. Αυτή τη μέρα που είναι η γιορτή της μητέρας και πολλοί την αφιέρωσαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη κι αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί από μόνο του και θα παγιωθεί. Άρα κάθε βήμα που κάνουμε για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να είμαστε γεροί του χρόνου να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε αυτό να είναι κάτι σαν θεσμός ή μικρή γιορτή που θα συνδυάζει λίγο από μπάσκετ, λίγο από Άρη και πολύ βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Η αιμοδοσία είναι μια αφορμή, προκειμένου να κάνουμε έναν αδρό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας μας και να πάρουμε και κάποιες συμβουλές από τους γιατρούς της αιμοδοσίας, οι οποίοι μας συμβουλεύουν τι πρέπει να ψάξουμε και πως πρέπει να κινηθούμε. Δίνει ένα κίνητρο στον οργανισμό, ώστε να ανανεώσει κάποια κύτταρα του κι αυτό ένα ακόμη θετικό στοιχείο.

Η αιμοδοσία δεν είναι κάτι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν μπορεί απλά ένας άνθρωπος να στήσει αυτή τη διαδικασία. Η σκέψη μέχρι την υλοποίηση, έχει αρκετά βήματα. Σε αυτό βοηθούν πολύ οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό της Κ.Α.Ε. στα γραφεία, οι χορηγοί και κυρίως ο κόσμος που έρχεται και δίνει το αίμα του. Σε όλους αυτούς ανήκει η προσπάθεια. Είναι κάτι, το οποίο δεν στέκεται στα στενά όρια μια ομάδας και ενός συλλόγου.

Οι αιμοδότες έχουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες και σε αυτές των οικογενειών τους. Αυτό εξυπακούεται. Έρχονται σε συνεννόηση με την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και με εμένα προσωπικά και εξυπηρετούνται οι ανάγκες, αρκεί να υπάρχουν αποθέματα. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε αποθέματα. Επίσης, όποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα (13/05) για κάποιους λόγος, αλλά είναι διατεθειμένος να δώσει αίμα, μπορεί να το προσφέρει σε οποιοδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας για λογαριασμό της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ. Υπάρχει ένας αριθμός μητρώου, ο οποίος είναι διαθέσιμος από την Κ.Α.Ε., ο “13448”. Αναφέρει τον συγκεκριμένο αριθμό κι έτσι ενισχύει την Τράπεζα Αίματος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ”.

To Top