Κούης: “Δεν μπαίνω στη διοίκηση με ανθρώπους που θα καταστρέψουν τον Άρη”

Ο Ντίνος Κούης μίλησε για την τραγική κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, για τα λάθη που έγιναν από τις διοικήσεις των τελευταίων 6-7 ετών, όπως ο ίδιος είπε, και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μπει σε κάποιο διοικητικό σχήμα με ανθρώπους που θα καταστρέψουν τον Άρη!

Πότε ξεκίνησε ο Άρης να παίρνει την κάτω βόλτα και ποιες κινήσεις τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση;

«Κοιτάξτε, θεωρώ ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια έγιναν κατά την προσωπική μου άποψη κάποιες λάθος επιλογές, τις οποίες ο Άρης δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει οικονομικά και να φέρει κάποια ονόματα, που τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλα. Έτσι αναγκαζόταν να πληρώνει πολύ μεγάλα ποσά και να αφήνει απλήρωτες άλλες υποχρεώσεις, όπως οι παίκτες και η εφορία. Έτσι δημιουργήθηκαν τα χρέη. Δεν έγιναν σωστοί υπολογισμοί στην οικονομική διαχείριση».

Υπήρχαν θεωρείτε και τρίτοι, όπως ενδιάμεσοι, ατζέντηδες κτλπ που πήραν μεγάλα ποσά;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Αν δεν είμαι εκεί δεν μπορώ να πω. Μπορεί να μην έφαγε και κανείς, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Άρη. Όλοι λένε φταίει αυτός, εκείνος, εμένα αυτά δεν μου λένε τίποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθούν ικανοί άνθρωποι που ξέρουν νομικά, να ελέγξουν τον Άρη και να μπορέσουν να δουν την κατάσταση. Τι συμφέρει τον Άρη; Να παίξει στη Β’ Εθνική; Να παίξει στη Γ’; Αυτά πρέπει να τα δούμε με βάση τα στοιχεία και να κρίνουμε αν το χρέος είναι βιώσιμο για να παίξει η ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Αν δεν είναι, θα πρέπει αναγκαστικά να δούμε τι άλλο μπορεί γίνει».

Από πέρσι είχαν φανεί οι κίνδυνοι για υποβιβασμό, σε συνδυασμό και με την οικονομική δυσπραγία. Θα μπορούσε να αποφευχθεί;

«Δεν νομίζω. Είχαν περάσει τα χρόνια και δεν μπορούσε κανείς να κάνει κάτι. Αν δεν βρισκόταν επενδυτής, δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλά».

Ακούστηκαν ονόματα και περιπτώσεις πιθανών επενδυτών. Είχαν βάση;

«Από τότε που έπαιζα μπάλα ακούγονται ονόματα επενδυτών. Άλλοι έρχονται για διαφήμιση, άλλοι για διάφορους λόγους. Αν κάποια περίπτωση ήταν σοβαρή θα φαινόταν. Θα κοιτούσε τι χρωστάει η ομάδα, τι μπορεί να βάλει από χρήματα και τι να κάνει και θα φώναζε τους δημοσιογράφους για συνέντευξη Τύπου».

Ο κόσμος θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση;

«Πλέον όχι. Ο κόσμος του Άρη έχει κάνει τόσα που είναι αξιέπαινος. Δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Περιμένει έναν άνθρωπο να του δώσει όραμα. Ο κόσμος δεν θα αφήσει την ομάδα μόνη, αλλά λείπει ένα άτομο που θα δώσει όραμα για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Αλλά πάντα είναι στο πλευρό του Άρη. Εδώ η ομάδα έχει πέσει και κουβαλούσαμε 100 φορές περισσότερο κόσμο από άλλες».

Αρκετοί ρίχνουν τις ευθύνες δεξιά-αριστερά, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί λίγο η μπάλα…

«Δεν είμαι από αυτούς που κλαίγονται και κοιτάζουν το παρελθόν. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότερο κινδυνεύει ο Άρης. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής. Ξέρει ποιος κάνει τι. Από εμάς τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ζητήθηκε βοήθεια και είμαστε υπερήφανοι για όσα κάναμε».

Υπάρχουν προοπτικές για άμεση επιστροφή του Άρη;

«Αυτό δεν το ξέρω. Μακάρι εμείς να μπορούσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά. Εδώ δεν είναι ότι βρίσκεις κάποια λεφτά και τελειώνουν όλα, πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός για να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος».

Εσείς θα ήσασταν θετικός στο να συμμετάσχετε στη διοίκηση; 

«Αναλόγως με το ποιος θα μπει. Δεν μπαίνω στη διοίκηση με ανθρώπους που θα καταστρέψουν τον Άρη».

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top