Κρας τεστ τετράδας κόντρα στην ΑΕΚ! (PRESSARIS – Live, 13:00)

Το πιο σημαντικό κρας τεστ για την θέση του μέσα στην τετράδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα περάσει σήμερα (13.00) ο Άρης στο ΟΑΚΑ, αντίπαλος της ιδιαίτερα φορμαρισμένης ΑΕΚ.

Οι κίτρινοι μπαίνουν στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση έχοντας δύο βαθμούς διαφορά και το +11 (86-75) του πρώτου αγώνα. Απέναντί τους υπάρχει μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που αντιμετώπισαν το φθινόπωρο και την κέρδισαν δύο φορές.

Η ΑΕΚ με τις προσθήκες των Ποπς Μενσά Μπονσού, Μαλίκ Χέρστον και Σκότι Ουίλμπεκιν έχει αλλάξει επίπεδα και σαφώς έχει βελτιωθεί αισθητά, κάνοντας όπως και ο Άρης πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο.

Το ότι υπάρχουν παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας στο ρόστερ της την κάνουν σήμερα – και λόγω έδρας – φαβορί, όμως δεν υπάρχει παιχνίδι φέτος που ο Άρης το έχασε χωρίς να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του.

Οι κίτρινοι είναι μια ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητη ομάδα, έτσι έχουν χτιστεί, με αυτές τις αρχές, με φιλοσοφία αμυντικογενή, άρα σήμερα θα δοθεί μια σκληρή μάχη απέναντι σε μια ΑΕΚ που ναι μεν επιθετικά έχει πολύ μεγαλύτερο ταλέντο από τον Άρη, όμως σχεδόν το ίδιο συμβαίνει αμυντικά για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Πώς θα κερδίσει ο Άρης μέσα στο ΟΑΚΑ για να κάνει το πιο καθοριστικό βήμα του για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα; Να παίξει την άμυνα που τον έχει φέρει μέχρι εδώ φέτος και επιθετικά να μπορέσει να απειλήσει και με άλλους παίκτες πέραν του Βεζένκοφ.

Το θετικό για τον Άρη είναι ότι έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα πάνω στα ατού της ΑΕΚ. Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Μούρτος και Ριντ είναι εξαιρετικοί αμυντικοί στην περιφέρεια και αυτό πρέπει να δείξουν σήμερα απέναντι σε Ίνγκλις, Χέρστον, Ουίλμπεκιν, Ντελινινκάιτις και Αθηναίου. Μέσα στο καλάθι δεσπόζει αμυντικά ο Ντρου Νέιμικ και είναι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να βρει ο Μενσά Μπονσού στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός σέντερ για να γίνει απειλητικός θα πρέπει να πάρει τη μπάλα. Για να μη συμβεί αυτό απαιτείται άριστη ομαδική δουλειά στα γκαρντ της ΑΕΚ και ίσως εκεί να κρύβεται και όλο το μυστικό για τον σημερινό αγώνα.

To Top