Κυβέρνηση για γέλια! Βασιλειάδης: “Ορθά και σωστά αναβλήθηκε…”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε το πρωί καλεσμένος σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ και τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση επιτροπής εφέσεων υπέρ του συμπολίτη, αλλά και την αναβολή του μπασκετικού Άρης-ΠΑΟΚ, την οποία έκρινε… σωστή! Για γέλια…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ:

Στο πρώτο του σχόλιο, σχετικά με την απόφαση υποστήριξε: “Θα επιμείνω σ’ αυτό που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα μπω στην κρίση μίας δικαστικής απόφασης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε μία κατάκτηση, οι τακτικοί δικαστές. Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ισονομία και την ισότητα, με τα καλά και τα κακά που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Δώσαμε μία μάχη για τους τακτικούς δικαστές. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια με βάση τα οπαδικά κριτήρια. Μην ρίχνουμε λάθη στη φωτιά”.

Είπε ακόμα: “Θέλει πολλή δουλειά το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ. Θέλει πιο αυστηρούς κανόνες. Φέτος, έχει γίνει δουλειά σ’ αυτό πλαίσιο. Σκεφτείτε τι έχει γίνει με τους πυρσούς φέτος, αλλά και τις σκληρές τιμωρίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας αφήσουμε τα όργανα να αποφασίσουν. Ας δούμε τι θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών”.

Για να συνεχίσει: “Ελπίζω όλοι να έχουν πάρει το μάθημά τους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Δεν είναι λύση η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών. Μην νομίζετε, βέβαια, πως και οι ομάδες θέλουν να υπάρχουν κι οι οπαδοί των δύο ομάδων. Μαζί με Super League και UEFA αναζητούμε ένα καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο”.

Επίσης τόνισε: “Προφανώς δεν βοηθάει τον αθλητισμό. Απ’ την άλλη πλευρά, κι η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Πολύ ορθά και σωστά έπραξε ο ΕΣΑΚΕ και ανέβαλε το Άρης – ΠΑΟΚ, αφού πριν την απόφαση ήταν γνωστό πως θα γίνει συλλαλητήριο απ’ τους οπαδούς του Δικεφάλου”.

Σε ερώτηση για το αν έχει λάβει τηλέφωνα από άλλους Υπουργούς, είπε: “Τα κλείνω τα τηλέφωνα. Ο καθένας μπορεί να πάρει όποιον θέλει, το θέμα είναι αν θα λάβει υπόψιν όσα λέει. Η χώρα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά και είμαι πολύ απογοητευμένος απ’ τον τρόπο που αντέδρασε το πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά εμείς ασχολούμαστε με μία δικαστική απόφαση. Όλα αυτά είναι γελοιότητες”.

Κλείνοντας, σε ό,τι αφορά και πάλι την απόφαση, είπε: “Δηλαδή τώρα που άλλαξε η απόφαση δεν υπάρχει παρακράτος; Έχουμε φέρει τακτικούς δικαστές και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί απ’ όλους. Γιατί οι φίλαθλοι να ταυτίζονται με πολιτικά συμφέροντα. Προφανώς και το ποδόσφαιρο συμμετέχει στον οικονομικό πόλεμο. Εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να φτιαχτούν κανόνες και δομές”.

To Top