ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κωνσταντινίδης: “Το ελληνικό ποδόσφαιρο δοκιμάζει τις αντοχές σου!”

O πρώην παίκτης του Άρη και νυν επιθετικός της Βεντφόρετ Κοφού, Βασίλης Κωνσταντινίδης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3  για την καινούρια του ποδοσφαιρική εμπειρία στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της Βεντφόρετ Κοφού: «Δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ. Ήξερα ότι θα πάω σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, ένα από τα καλύτερα της Ασίας, αν όχι το καλύτερο».

Για το αν μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες για την ομάδα και το πρωτάθλημα: «Μου είπε τα καλύτερα λόγια ένας Αυστραλός παίκτης που έχουμε στην ομάδα. Δεν είχε κάτι αρνητικό να πει».

Για την ομάδα: «Είναι νέα, σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς έχει ιδρυθεί το 1965. Στόχος της είναι να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Για αυτό ήρθα. Για να τη βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Κάνω δέκα ημέρες προπονήσεις και με αυτό που έπαθα σοκ ήταν με το πόσο πολύ δουλεύουν. Κάνουν δυόμιση ώρες προπόνηση καθημερινά. Είναι τελείως άλλη η ταχύτητα και ο ρυθμός. Αυτό είναι το πιο δύσκολο να συνηθίσω. Τώρα βρίσκω τα πατήματά μου, καθώς οι προηγούμενες ημέρες ήταν βασανιστικές! Η περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις είναι για να βελτιώσω την αντοχή μου. Επίσης, έχουν πολύ καλή τεχνική. Αλλάζουν την μπάλα με ταχύτητα και ακρίβεια. Οι όποιες αδυναμίες τους καλύπτονται από το τρέξιμό τους.

Εμένα με επέλεξαν λόγω του σωματότυπού μου. Έψαχναν έναν παίκτη περιοχής και ήταν δύσκολο να βρουν Ιάπωνα ψηλό φορ. Αυτό που μου έχει ζητήσει ο προπονητής μου είναι να είμαι στην κορυφή της επίθεσης για να με… σημαδεύουν με σέντρες και να τελειώνω τις φάσεις».

Για τις διαφορές με την Ελλάδα: «Η διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι μεγάλη, ειδικά σε θέματα οργάνωσης. Έχουμε δύο προπονητικά κέντρα και σε κάθε προπόνηση έχουμε 15 με 20 άτομα που ασχολούνται με εμάς. Αυτό μας βοηθάει για να συγκεντρωθούμε απολύτως στη δουλειά μας. Στην Ελλάδα, σε κάποιες ομάδες στις προπονήσεις ήμασταν μόνο εμείς, οι παίκτες, και ο προπονητής. Τα γήπεδα είναι φανταστικά και πηγαίνουν σε αυτά οικογένειες με παιδιά».

Για τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα: «Δε θα έλεγα ότι βαρέθηκα το ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά αυτό δοκιμάζει τις αντοχές σου. Παρουσιάστηκε μία καλύτερη ευκαιρία και είμαι διατεθειμένος να ξεπεράσω το εμπόδιο της γλώσσας και να πετύχω».

Για τους στόχους του: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και μετά το τέλος του πρωταθλήματος να συζητήσουμε ένα νέο συμβόλαιο».

To Top