Κύπελλο η Μπαρτσελόνα, δεν έπαιξε ο Βεζένκοφ

Ο τελικός του Copa Del Rey έγινε θρίλερ, αλλά η αναγεννημένη Μπαρτσελόνα κράτησε το ματς στα χέρια της, νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 92-90 και κατέκτησε το 24ο Κύπελλο της. Διαμαρτύρεται η Ρεάλ για φάουλ στον Τέιλορ στην τελευταία φάση.

H «Mπάρτσα» είναι άλλη ομάδα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πέσιτς κι αυτό τεκμηριώθηκε με τον πιο πειστικό τρόπο, στο πιο καίριο σημείο. Στο ματς τίτλου με την Ρεάλ, οι «μπλαουγκράνα» επέβαλαν την κυριαρχία τους για να πάρουν τον πρώτο τίτλο Κυπέλλου μετά το 2013. Μάλιστα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έφτασε τις 7 κατακτήσεις κι έγινε ο… πολυνίκης του θεσμού ξεπερνώντας τον Φελίπε Ρέγιες (6). Δικαιολογημένα παράπονα από τη Ρεάλ, αφού έχει γίνει φάουλ στον Τέιλορ στην προσπάθεια για το φόλοου που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο Πάου Ρίμπας ήταν πολύ καλός με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 17 πόντους. Κομβικοί οι Χάνγκα (12π., 3ριμπ., 4κλ.) – Σάντερς (12π., 4ριμπ.). Από πλευράς Ρεάλ, ο Τζέισι Κάρολ σημείωσε 18 πόντους, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 14 με 1/8 σουτ. Τα έδωσε όλα ο Τόμπκινς με 17 πόντους και 5/5 τρίποντα.

Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το σκορ στο 14-13, «έτρεξε» σερί 7-0 και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας τον έλεγχο (21-15). Τα πράγματα, ωστόσο, άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει ρυθμό πίσω από τα 6.75. Προσπέρασαν με 26-28 στο 18′, ενώ ο Ρίμπας μεγάλωσε τη διαφορά με τρίποντο και το ημίχρονο έληξε με σκορ 34-40.

«Μαγικό» ήταν το τρίτο δεκάλεπτο για τους Καταλανούς. Αφού μπήκαν στο παρκέ με πατημένο γκάζι κι επί μέρους 1-11 για το 35-51, συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι απόλυτα μέχρι το φινάλε της περιόδου (52-67).

Με τρίποντα του Κάρολ, οι Μαδριλένοι μείωσαν σε 67-78, ενώ η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό με βολές του Καμπάτσο (75-83, στο 37′). Ύστερα από λάθος του Ερτέλ, ο Αργεντινός μείωσε ακόμη περισσότερο (80-85), αλλά ο Σάντερς έβαλε μεγάλο καλάθι για το 82-89, 55″ πριν από το τέλος. Το ματς έμοιαζε τελειωμένο, αλλά ο Τόμπκινς έδωσε ζωή στη Ρεάλ με δύο μεγάλα τρίποντα για το 90-92. Ο Οριόλα είχε δυο χαμένες βολές, αλλά το τελευταίο τρίποντο του Κοζέρ ήταν άστοχο και το Κύπελλο κατέληξε στους «μπλαουγκράνα». Στην προσπάθεια πάντως για φόλοου του Τέιλορ έχει γίνει φάουλ που δεν σφυρίχθηκε.

 

To Top