Λαμβάνει μέτρα η Ευρωλίγκα μετά την δολοφονία του Σέρβου οπαδού στην Τουρκία

Η δολοφονία του 25χρονου Σέρβου οπαδού Μάρκο Ίβκοβιτς έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Ο άτυχος φίλος του Ερυθρού Αστέρα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ όμως άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το Abdi Ipekci, αφού μαχαιρώθηκε θανάσιμα από Τούρκους οπαδούς.

Η Euroleague Basketball πήρε θέση για το τραγικό  συμβάν και προανήγγειλε τη λήψη μέτρων προς τους υπεύθυνους.

”Η Euroleague Basketball, οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι προπονητές μας θρηνούν για την απώλεια ενός οπαδού το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας την παράλογη βία που κόστισε τη ζωή του. Ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς ταξίδεψε από το Βελιγράδι για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ κι έπεσε θύμα μαχαιρώματος. Το περιστατικό συνέβη πριν από την άφιξή του στο γήπεδο και ερευνάται από τις τούρκικες αρχές. H Εuroleague Basketball έχει ζητήσει από τις δυο ομάδες καθώς και από τις τούρκικες αρχές που διερευνούν το έγκλημα τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό κι εν συνεχεία θα αξιολογήσει τα τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η Euroleague Basketball εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος.

«Η τραγωδία προσβάλλει το αληθινό πνεύμα του αθλητισμού» ανέφερε ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. «Η βία δεν έχει καμία θέση στο παιχνίδι μας, στα γήπεδά μας ή οπουδήποτε κοντά μας. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο σεβασμός μεταξύ των αντιπάλων που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά πρέπει να μας φέρνει πιο κοντά. Αυτός, ακριβώς, είναι ο λόγος που ασχολούμαστε με τα σπορ. Σήμερα, πρέπει όλοι μας να αναθεωρήσουμε αυτά τα ιδανικά».

Πηγή: sport24.gr

To Top