ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λεκάκης: “Η διαγραφή του… ονόματος Ζουράρι και η επιστροφή του Άρη”!

Ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, μίλησε για τον Άρη και για τον Ζουράρι και τα όσα απαράδεκτα εκστόμισε.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το αν θα παρευρεθεί το συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία:

Εγώ επειδή έχω τρία παιδιά που είναι μικρά ηλικιακά, δεν θα μπορέσω να πάω, ο κάθε άνθρωπος κάνει όπως νιώθει, απλά ο κίνδυνος που υπάρχει με αυτό το συλλαλητήριο είναι αν θα είναι αντάξιο τον προσδοκιών και αντάξιο του μεγάλου συλλαλητήριού την δεκαετία του ’90 αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης και αυτό φοβάμαι γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Για τους αγώνες του Άρη το Σαββατοκύριακο:

Τον μεγάλο  μου γιο τον έχω βαφτίσει ήδη Αρειανό και ακολουθεί στο γήπεδο μαζί μου το βάπτισμα το πήρε στο παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ. Ποτέ δεν έκρυψα την οπαδική μου ταυτότητά από την πρώτη στιγμή δεν το κρατάω κρυφό, εμείς είμαστε εκεί και παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα, αλλά ελπίζω να βγούμε σύντομα από το αδιέξοδο αυτό.

Σχετικά με την πρωτότυπη πρόταση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο είπε:

Ήταν η δεύτερη φορά που δεν είχαμε τηλεόραση λόγω τεχνικού προβλήματος, είχαμε ένα  έντονο δημοτικό συμβούλιο από άτομα της Χρυσής Αυγής που διέκοψαν την συνεδρίαση, είχαμε ένταση μεταξύ των συμβούλων, το κλίμα δεν ήταν και πολύ θετικό και ξέρετε όλοι τοποθετήθηκαν για το μεγάλο θέμα, για το ζήτημα της ονομασίας, εγώ ξέρετε δεν είναι η στιγμή που θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί, γιατί όλα αυτά γίνονται ενόψει το συλλαλητηρίου και αυτό που είπα είναι ότι το θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Αν είχαμε τις προτάσεις που υπάρχουνε επισημά θα κρίναμε, άρα αυτό που είπα και θεωρώ ότι έπρεπε να ειπωθεί είναι ότι η μόνη σύνθετη ονομασία η οποία πρέπει και με απασχολεί αυτές τις ημέρες, είναι το να αφαιρεθεί το δεύτερο συνθετικό από το επίθετο Ζουράρι και το λέω χαριτολογώντας.

Θα πρέπει όλοι να κατακρίνουμε την συμπεριφορά ενός υπουργού εν ενεργεία ο οποίος μιλάει έτσι για μια ιστορική ομάδα της Μακεδονίας, έπρεπε να το πούμε μέσα στο συμβούλιο ότι τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε φαινόμενα βίας και σε φαινόμενα όπως αυτά τα οποία βιώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν μέσα στον χώρο της δημοκρατίας της πόλης, είχαμε αυτή την εισβολή από τους ανθρώπους που ήρθανε και είναι και αυτή μια συμπεριφορά που πρέπει να καταδικάσουμε.

Δεν είναι μόνο όταν είσαι πρόσωπο που ασχολείται με την πολιτική, είτε είσαι υπουργός είτε ακόμα και στο δικό μου επίπεδο, πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν μιλάς με τέτοιους χαρακτηρισμούς σε τόσο ιστορικά σωματεία και στο Άρη και στις κουβέντες που είπε για κάποιο άλλο σωματείο της χώρας μας, άρα λοιπόν πρέπει να καταδικάζεται μια τέτοια συμπεριφορά στο σύνολο, το ζητούμενο δεν είναι να βγει ο κύριος Ζουράρις και να ζητήσει συγνώμη, το θέμα είναι να μην έχουμε τέτοιες συμπεριφορές, γιατί μετά μπαίνουμε σε άλλες συζητήσεις, έχουμε φαινόμενα ακραίων καταστάσεων και αναρωτιόμαστε από που προέρχονται όλα αυτά.

Με ενοχλεί όταν το κάνεις από ένα βήμα δημόσιο και όταν αυτόν τον άνθρωπο τον ακούνε οι συμπολίτες μας, που μπορεί να επηρεαστούν και να εκνευριστούν από διάφορες τέτοιες δηλώσεις.

Δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία σκέψης του κύριου Ζουράρι, είναι λίγο περίπλοκη αλλά πραγματικά για εμένα δεν πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες δηλώσεις, και να ζητάμε μετά συγνώμη δεν έχει κανένα νόημα, να είμαστε προσεκτικοί όλοι , ο κόσμος δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει σε κάτι τέτοιο. Και δεν είναι κουβέντες που λέγονται για ένα ιστορικό σωματείο με χιλιάδες κόσμο.

Χαλάρωσε το κλίμα στο συμβούλιο και το είπα χαριτολογώντας, γιατί ήθελα να φτάσω στο σημείο το να κατακρίνουμε τέτοιες συμπεριφορές, ήταν υποχρέωση μου να αναφερθεί αυτό το γεγονός στο συμβούλιο και προσπάθησα να ελαφρύνω την κατάσταση.

Για το αν ο δήμος είναι κοντά στον Άρη:

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης είναι σε τακτική  επαφή με τον Ερασιτέχνη Άρη, οι άνθρωποί εκεί προσπαθούν με σοβαρά βήματα να κάνουν διάφορα πράγματα, που θα βοηθήσουν την ομάδα, ούτως η άλλως ο Αλέξανδρος είναι ένας άνθρωπος που σκύβει γύρω από τα προβλήματα όλων των ομάδων και πόσο μάλλον του Άρη που αγαπάει την ομάδα ιδιαίτερα.

Εγώ έχω δεσμευτεί εδώ και καιρό ότι όπου μπορώ να βοηθάω είμαι δίπλα με αθόρυβό τρόπο και καλό θα ήταν να μην τις διαφημίζουμε αυτά αλλά να βλέπουμε τις πράξεις.

Για τον Άρη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:

Στο ποδόσφαιρο φαίνεται ότι τα πράγματα  μπαίνουν σε μια σειρά, θέλουμε να επιστρέψουμε στην φυσική μας θέση και θα το κάνουμε.

Με το μπάσκετ είναι μια άλλη ιστορία που πρέπει πραγματικά να βρεθεί μια λύση.

To Top