Λεπτό προς λεπτό η κοινή συνέντευξη τύπου Ερασιτέχνη-ΚΜΑ για την εκδήλωση, την εκκαθάριση, αλλά και την… αλλαγή σε Supporters

ΑΣ Άρης και η Κοινωνία Μελών μέσω συνέντευξης τύπου μίλησαν για την εκδήλωση της Δευτέρας (30/3), με αφορμή τα 101 χρόνια του συλλόγου, με τίτλο: «Αρης, μια αιωνιότητα και ένας χρόνος» που θα γίνει στην αίθουσα Βεργίνα στο καζίνο.

To PRESSARIS βρέθηκε στην αίθουσα τύπου του “Κλ. Βικελίδης” απ΄όπου σας μετέδωσε όλα όσα ειπωθούν. 

Αναλυτικά λεπτό προς λεπτό όσα ειπώθηκαν:

16.45 Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου Ερασιτέχνη-ΚΜΑ

Σε ερώτηση για την εκκαθάριση ο Τάσος Οικονόμου, τόνισε: “Γίνονται οι καταγραφές για το λογιστικό κομμάτι ακόμα. Κλείνοντας αυτή η διαδικασία μέχρι τέλους του μήνα θα δοθεί η σκυτάλη στους νομικούς που πέρα από κάποιες επαφές στην Αθήνα θα αναλάβουν το ρόλο να έρθουν σε επαφή με όλους όσα χρωστάμε. Θα γίνει ένας ισολογισμός με ορίζοντα τις 30/6. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να λέμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα, Είμαστε σε καλό σημείο”.

16.40: Για την ΚΜΑ και αν θα συνεχίσει η ύπαρξη της ο Άγγελος Μισιρλής, απάντησε: “Η ΚΜΑ, ο μέχρι προχτές μεγαλομέτοχος θα αλλάξει ονομασία και μετά τις γιορτές θα γίνει συνέλευση. Θα αλλάξει το καταστατικό. Από αυτή τη Λέσχη καταστράφηκε ο Άρης. Πλέον θα είμαστε supporters.Όπου ο Άρης πονάει θα είμαστε δίπλα. Δεν φταίει ο θεσμός, φταίνε οι άνθρωποι. Η λέσχη που γνωρίζαμε θα αλλάξει. Θα στηρίξουμε πρώτα τον σύλλογο μας τον Άρη και μετά κόσμο που υπάρχει έξω και πονάει.

16.35: Ο Άγγελος Μισιρλής, ονόμασε ενδεικτικά κάποιος από τους καλεσμένους στην εκδήλωση: “Ενδεικτικά μπορώ να σας πω θα έχουμε τον κ. Καλυβάτση, τον κ. Πετρετζίκη, τον Μπόνι από την Ιταλία. Παλιούς προέδρους του συλλόγου. Έχουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες αναφορικά με την ονοματολογία της εκδήλωσης, περιμένουμε απαντήσεις. Δεν θα υπάρξουν πλακέτες. Θα υπάρχουν θεοί του Άρη που δεν θα είναι σε ανάπαυση αλλά σε θέση μάχης. H εκδήλωση ακόμα δεν είναι έτοιμη, βρισκόμαστε σε φάση δημιουργίας. Έχουμε τόσο υλικό που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και έκθεση φωτογραφίας για τον Άρη μας, αλλά και μουσείο.

Αυτός που θα έρθει θα πάρει ένα διπλό dvd, ένα ποτό στην αίθουσα και κάποια ταξίδια. Μην περιμένετε ότι τα έσοδα μας για λογαριασμό του Άρη θα είναι πολλά”.

Για το βόλεϊ ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ που τόνισε: “Καλώς η κακώς είναι ένα κομμάτι του συλλόγου, Τα τελευταία χρόνια διανύει μία κρίση. Δεν βγαίνουν καν τα έξοδα των αθλητών και των μετακινήσεων. Υπάρχουν χρέη στο ΤΑΠ από προηγούμενες κακοδιαχειρίσεις με αποτέλεσμα ότι χρήματα μας αναλογούν κάθε χρόνο να πηγαίνουν σε παλαιότερες οφειλές. Βρέθηκε 2-3 άνθρωποι που ανέλαβαν την διαχείριση.

Πήραν μία δόση από τη ΔΕΠΑ κι έκλεισαν κάποιες τρύπες. Με την δεύτερη δεν την πήραμε ποτέ στα χέρια μας γιατί μπλοκαρίστηκαν από παλιούς παίκτες που χρωστάμε. Βρεθήκαμε με τους παίκτες, μιλήσαμε και τους έδωσα ένα χρονοδιάγραμμα. Είπαμε ότι μετά τα 2000 που μοιράστηκαν, ότι μαζέψουμε από την εκδήλωση και θα ζητήσουμε ενίσχυση από το ποδόσφαιρο με ένα ευρώ στο εισιτήριο για την ενίσχυση του τμήματος βόλει”.

misirlisΓια τις αντιδράσεις με την επιλογή του χώρου για την εκδήλωση o Άγγελος Μισιρλής, απάντησε: “Σε αυτή την εκδήλωση έχουν συνδράμει πάρα πολλοί άνθρωποι Είτε χορηγοί , είτε άνθρωποι που θέλουν αν βοηθήσουν. Ο χώρος για μένα είναι ένας φανταστικός χώρος, Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να γεμίσουμε με 20.000 κόσμο το γήπεδο μας, από το να καθόμαστε στο σπίτι μας και να κάνουμε κριτική. Eίναι επιλογή δική μας και λογικά δεχόμαστε την κριτική”.

16.22 Ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

Βασίλης Κεχαγιάς (παρουσιαστής της εκδήλωσης): “Δυστυχώς οι μεγαλύτερες ιδέες είχαν την ατυχία να κυβερνηθούν από τους μικρότερους ανθρώπους. Έχει συμβεί στην εκκλησία, την Ελλάδα και δυστυχώς στον Άρη. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ζήσει. Σε αυτή την αναγκαιότητα ότι ο Άρης θα επιβιώσει είναι η ουσία αυτής της εκδήλωσης. Τα βίντεο που επιμελήθηκα αποσκοπούν στο να προβάλλουν την ιστορία του Άρη και στους λόγους που οφείλει και θα επιβιώσει αυτή η ιδέα.

Σοφία Αλατζά (παρουσιάστρια της εκδήλωσης): “Να ευχαριστήσω θερμά για την πρόταση να παρουσιάσω αυτή την εκδήλωση και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες ο Άρης πρέπει να γιορτάσει κυρίως για το όραμα του κόσμου”.

Πασχάλης Καραγιάννης: “Φέτος θα τιμηθούν πολλοί παράγοντες, πρόεδροι και όσα κράτησαν ψηλά τη σημαία. Δεν μπορούν να τιμηθούν όλοι σε μία εκδήλωση.Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι συγκινητική απ΄όλους τους ανθρώπους που έχουν τρέξει την εκδήλωση. Θα έρθουν από όλη την Ελλάδα, όπως ο κ. Χολέβας από την Αθήνα. Υπήρξε άνθρωπος που είναι ΑΜΕΑ και ζήτησε να έρθει και να τον παραλάβουμε από το αεροδρόμιο. Έτσι θέλουμε, όπως αυτός ο άνθρωπος να δείξουν όλοι οι Αρειανοί την αγάπη τους. Για να δώσουμε ένα μεγάλο κάλεσμα που θα φέρει κόσμο στην ομάδα και ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη”.

oikonomouΣυνεχίζει ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Τάσος Οικονόμου: “Το χρέος μας απέναντι στην ιστορία μας υποχρεώνει να κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη γενέθλια αυτή μέρα θα κάνουμε μία εκδήλωση που δεν θα είναι της μεγάλης εμβέλειας των προηγούμένων. Δυστυχώς τα 100 χρόνια δεν υπήρχε το πλατύ χαμόγελο. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Στο ξεκίνημα του καινούργιου αιώνα δηλώνουμε ότι ο Άρης θα είναι εδώ πέρα και με τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στα “παιδιά” του θα υπάρχει ένα νέο ξεκίνημα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η εκκαθάριση στο ποδόσφαιρο, αλλά και μία ανάπτυξη στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τον κ. Κάλας.

Στο μπάσκετ έχει ξεκινήσει μία οικονομική εξυγίανση. Έχουμε φτάσει τόσο ψηλά που αισθανόμαστε πολύ άσχημα να χαιρόμαστε από την κατάκτηση του ταβανιού στο μπάσκετ που είναι η τρίτη θέση.

Τέλος, στον Ερασιτέχνη τα προβλήματα των 18 τμημάτων είναι οικονομικά, Φροντίζουμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που είναι Αρειανοί, όπως στο γυναικείο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Χρειαζόμαστε, την έχουμε και θα την έχουμε την συνεργασία αυτών των ανθρώπων. Προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Όπως με κάποιους διακανονισμούς μέσω του Υπουργείου Οικονομικών να διευθετήσουμε χρέη προς το ΙΚΑ και προς πρώην ποδοσφαιριστές.

Εύχομαι να κοιτάξουμε καλύτερα το μέλλον και του χρόνου να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση”.

16.01: Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΜΑ,  Άγγελος Mισριλής: “Είναι μία εκδήλωση που προσωπικά πιστεύουμε οτι δεν έχει ξαναγίνει. Θα παίξει ένα βίντεο με χαιρετισμούς απ΄ολη την Ελλάδα και θα τιμηθούν αρκετοί άνθρωποι. Θα γίνει σε μία εποχή που ο Άρης δεν είναι και στα καλύτερα του, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Σε αυτές τις εποχές δημιουργήθηκαν δύο σύνδεσμοι, ένα ραδιόφωνο και ο SUPER 3 επιστρέφει με ένα νέο έντυπο.

Ο Άρης δεν θα σταματήσει να αναπνέει. Είναι ο κυριότερος σύλλογος της Μακεδονίας  και ο ΑΣ Άρης με τα τρόπαια που έχει είναι ο τρίτος Πανελλαδικά σε τρόπαια. Το ΔΣ της ΚΜΑ ευχαριστεί τον ΑΣ Άρης που αποδέχτηκε την πρόταση. Ευχαριστώ την Σοφία Αλατζά και τον Βασίλη Κεχαγιά που θα παρουσιάσουν την εκδήλωση.

“Θα έρθουν άνθρωποι όπως ο παλιός πρόεδρος κ. Χολέβας και ο 78χρονος γιος της οικογένεια Βλαχόπουλου, εκ των ιδρυτών του συλλόγου”.

To Top