ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λυπηρίδης: «Ο Γκάλης μοναδικός και σήμερα να έπαιζε πάλι κορυφαίος θα ήταν»

Ο Βασίλης Λυπηρίδης ένας από τους παίκτες εκείνης της ιστορικής ομάδας του Άρη φιλοξενήθηκε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και τον «αυτοκράτορα».

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio

Σχετικά με την εκδήλωση που έγινε από την ΚΑΕ Άρη προς τιμήν του Γκάλη είπε:

Ήταν μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του κ. Ράσογλου και μαζευτήκαμε παίκτες από όλες τις εποχές του Άρη, δηλαδή ο κ. Ανανιάδης, ο κ.Παπαγεωργίου, εγώ αλλά και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η ομάδα μόλις είχε τελειώσει την προπόνηση της και έτσι ο Παναγιώτης έφερε τους καλαθοσφαιριστές εκεί για να πούμε κάποια πράγματα σχετικά με την ιστορία του Άρη και κυρίως στους νέους παίκτες της ομάδας για το ποιος ήταν ο Γκάλης και τι έχει προσφέρει και φυσικά να τον συγχαρούμε μέσα από μηνύματα για την αυτήν του την επιτυχία.

Για το αν κάνανε μαθήματα μπασκετικής ιστορίας είπε:

Πολλά από τα παιδιά και κυρίως οι ξένοι παίκτες αλλά και οι νεότεροι, έχουν διαβάσει αλλά και έχουν δει βίντεο στο YouTube οπότε έχουν μια ιδέα.

Για το τι μάθημα έκανε ο ίδιος του απάντησε:

Εντάξει τα περισσότερα τα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος μίλησε πολύ ωραία, εγώ κυρίως αναφέρθηκα σε αυτό που με ρωτάνε συνήθως, δηλαδή άμα ο Νίκος Γκάλης σήμερα θα μπορούσε να έχει την ίδια απόδοση και να πετύχει αυτά που πέτυχε τότε. Και είπα ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα δηλαδή με την γυμναστική και τα όργανα που υπάρχουν αλλά και τις τεχνικές όπως και με τις σημερινές διατροφές, ναι σαφώς θα μπορούσε να παίξει ο Νίκος και θα ήταν και πάλι στην κορυφή. Είχε δυνατότητες που ακόμα και σήμερα σπάνια τις βλέπεις, πολύ καλό άλμα με αρκετή στασιμότητα στον αέρα και είχε και αυτό στο ότι πολύ δύσκολα μπορούσε να συγχρονιστεί κάποιος μαζί του στον αέρα για να τον κόψει.

Για το ποια στιγμή τον έχει «σημαδέψει» περισσότερο από την «αυτοκρατορία» του Άρη είπε:

Για μένα ήταν η στιγμή του τελευταίου πρωταθλήματος του Άρη, ήταν μια ανεπανάληπτη στιγμή. Άμα μου δινόταν η ευκαιρία θα ήθελα να ξαναζήσω δύο στιγμές μόνο, Την είσοδο μας όταν μπαίναμε στον αγωνιστικό χώρο και το τελευταίο πρωτάθλημα που πήρα εκείνο με την ανατροπή στα play-off.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Ο Παναγιώτης είναι μαχητής και πάντα ήταν και αυτό το ξέρουμε όλοι, πάντα γινόταν αυτοθυσία και αυτό κάνει και τώρα, ήρθε στον Άρη την στιγμή που η ομάδα έχει τεράστια προβλήματα, ωστόσο αυτός προσπαθεί να κρατήσει ενωμένους όλους τους παίκτες και να μεταλαμπαδεύσει διάθεση ομαδικότητας και αυτοθυσίας. Και προσπαθεί να εμπνεύσει τα παιδιά μέσα από την ομαδικότητα και την θέληση για διάκριση. Για τον Γιαννάκη αξίζει αυτός που προσπαθεί πολύ και όχι αυτός που θα έχει μεγάλο συμβόλαιο κλπ. Αυτός που «παλεύει» θα παίξει και το έχει ξεκαθαρίσει στα παιδιά.

To Top