ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μέξας στο PRESSARIS για Ζάρα: “Ό,τι χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι για να τον ωριμάσει ακόμα περισσότερο”

Ο ιδανικότερος τρόπος για να μπορέσει να ωριμάσει ακόμα περισσότερο σε αυτό το επίπεδο αποτελεί η χθεσινή εμφάνιση του Θόδωρου Ζάρα, σύμφωνα με τον προπονητή υπό τις οδηγίες του οποίου ο παίκτης του Άρη αναδείχθηκε πέρσι δεύτερος Έλληνας σκόρερ στην Α1.

Ο Κώστας Μέξας, νυν τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών, γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον Ζάρα, γιατί τον είχε και ως άμεσος συνεργάτης των Καλαφατάκη – Μάρκοβιτς στον ΚΑΟΔ και ως πρώτος προπονητής την περσινή χρονιά στην ομάδα της Δράμας.

Μιλώντας στο PRESSARIS υποστήριξε πως “δεν χρειάζεται να αρχίσουν οι υμνολογίες με έναν καλό αγώνα για τον παίκτη. Θεωρώ ότι είναι ότι χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι, για να τον ωριμάσει ακόμα περισσότερο σαν παίκτη σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένα εφαλτήριο αυτή η εμφάνιση για να αλλάξει ακόμα πιο πολύ προς το καλύτερο ο Θόδωρος”.

Ο Μέξας συνεργάστηκε με τον Ζάρα για τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα ο Θεσσαλονικιός γκαρντ είχε δύο ρόλους, και του βασικού παίκτη όπως πέρσι μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε δεύτερος Έλληνας σκόρερ στην Α1 και του παίκτη που έρχεται από τον πάγκο. “Ο κόουτς Πρίφτης θεωρώ ότι επέλεξε τον Ζάρα γιατί είναι ένας καλός σκόρερ, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να βάλει συνεχόμενους κι εύκολους πόντους. Αυτό το έβγαλε χθες ο Ζάρας”, επεσήμανε ο Έλληνας προπονητής, προσθέτοντας πως “στον Άρη έχει διαφορετικό ρόλο, στον οποίο πρέπει να προσαρμοστεί. Δεν μπορεί να βάζει σε κάθε αγώνα 20-25 πόντους. Θα πρέπει στα 6-8 σουτ που θα παίρνει στα 15 λεπτά που αγωνίζεται να βάζει τουλάχιστον τα 3-4 και να δίνει κάποιους πόντους στην ομάδα του. Δεν είναι εύκολο αυτό, παρότι θεωρητικά είναι ο καλύτερος σουτέρ του Άρη. Χρειάζεται να προσαρμοστεί, να μπαίνει ακόμα πιο έτοιμος πνευματικά και να βρει ρυθμό, γιατί είναι παίκτης ρυθμού… Είναι αναμενόμενη η εικόνα του σε αυτούς τους πρώτους μήνες, γιατί είναι άλλο το επίπεδο και διαφορετικός ο ρόλος σε σχέση με αυτόν που είχε στη Δράμα”.

To Top