ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μίσσας: «Θυσία η Εθνική, δεν με ενόχλησαν τα αρνητικά σχόλια»

Ο Κώστας Μίσσας ανέφερε πως η Εθνική ομάδα είναι θυσία και ξεκαθάρισε πως τα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει δεν τον επηρέασαν καθόλου,

Aναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στην Real News για την πρόκληση που έχει μπροστά του με την Εθνική ομάδα:

«Η Εθνική ομάδα είναι θυσία, μεγαλείο και αυταπάρνηση. Να αισθάνεσαι ουσιαστικά ποια φανέλα υπηρετείς και να είναι συνειδητή η παρουσία σου στο σύνολο».

Για το αν φοβήθηκε να θέσει στόχο το μετάλλιο: «Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρη. Όταν έχεις μια ομάδα με τόσο ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλες τις θέσεις, επιτυχία είναι να είσαι στα μετάλλια. Υλικό, ψυχισμός και δυνατότητες θέτουν τα όριά σου. Δεν υπάρχει δεύτερος ή τρίτος στόχος».

Για το αν αυτή τη φορά οι παίκτες θα παίξουν για τον προπονητή: «Όλη αυτή η φουρνιά του ’89 και του ΄90, του ΄93-΄94 εντάσσεται σε μια λογική συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει και ήταν πολύ όμορφη. Εχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ καλή ηλικία παιδιών, που μπορεί να δώσει πολλά σε βάθος χρόνου, να κρατήσει την εθνική ομάδα πολύ ψηλά. Η λογική που πρέπει να επικρατήσει είναι αυτή της αυτοδιάθεσης και του  “θέλω” των παικτών».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Θα παίξουμε το μπάσκετ που κερδίζει. Υπάρχει η λογική της αμυντικής ομάδας. Υπάρχει και η λογική της ταχύτητας. Το ένα, όμως, βάζει τη βάση για το άλλο. Με την άμυνα δεν χάνεις, χωρίς την επίθεση, όμως, δεν κερδίζεις. Εχω διάφορες εικόνες σχημάτων στο μυαλό μου, ανάλογα με τις ανάγκες του αντιπάλου. Εχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να καλύψουν όλα τα στιλ με βάση τη δική μας ταυτότητα»

To Top