Μίσσας: “Ο Μποχωρίδης έχει δυνατό χαρακτήρα, θα πετύχει”

Την πίστη του πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης λόγω του ώριμου του χαρακτήρα του θα πετύχει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε στον Sentra 103,3 o κόουτς της Εθνικής, Κώστας Μίσσας. «Ο Μποχωρίδης έχει σκληρό χαρακτήρα που είναι η βάση για να κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό», είπε χαρακτηριστικά ο Μίσσας και πρόσθεσε: «Είναι ώριμος για την ηλικία».

Για τον Μποχωρίδη και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Τον βοήθησα και αυτός βοήθησε τον εαυτό του. Και ο Αρης τον βοήθησε. Στην εξέλιξη του παίκτη βοηθούν διάφοροι παράγοντες. Είναι σίγουρα μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Του είπα να ΄χει κουράγιο και υπομονή, διότι πάει σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Ο Μποχωρίδης έχει δυνατό χαρακτήρα που είναι η βάση για να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι ώριμος για την ηλικία του. Σ’ όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο, σημαντικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας… Είναι σημαντικό, διότι παιδιά με ταλέντο, αλλά χωρίς δυνατό χαρακτήρα έχουν χαθεί ή χάνονται…Του έχω ευχηθεί και σήμερα».

Για το αν έχει μιλήσει με τον παίκτη: «Εχω μιλήσει μαζί του. Του είπα πως πρέπει τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι νέοι παίκτες να σέβονται αυτούς που τους βοηθούν. Υπάρχει δυνατός δεσμός με τον Μποχωρίδη, όπως και με όλα τα παιδιά της Εθνικής. Τα βοηθάω, μιλάμε… Ούτε προμήθεια παίρνεις σαν μάνατζερ ούτε τίποτα δεν παίρνω. Απλά θέλω να τα βοηθάω»

Για τη βοήθεια του Αρη στην εξέλιξη του Μποχωρίδη: «Είναι δεδομένο πως ο Αρης τον έχει βοηθήσει… Το ΄χει κάνει και με άλλους. Είναι σημαντικό το πρόγραμμα που έχει η ομάδα και δεν τον είχε μόνο για τη 12άδα. Αυτό είναι σημαντικό και μου λέει το κατά πόσο ετοιμάζει τα νέα παιδιά ο Αρης σωματικά και ψυχολογικά. Τους δίνει τις ευκαιρίες και είναι δικό τους θέμα πως θα τις εκμεταλλευτούν».

Για την πρόταση περί τροφείων που έκανε για τα παιδιά κάτω των 18 ετών, προκειμένου να μην χάνουν λεφτά οι ομάδες «Υπάρχει πρόταση μου για τροφεία στο μπάσκετ… Είναι άδικο να φεύγουν παίκτες χωρίς λεφτά. Πιστεύω ότι θα γίνει δεκτή».

Για το αν είχε επαφές με τον Αρη: «Πέρσι είχε γίνει επαφή με Αρη, όχι φέτος».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top