ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαζουλουξής: “Ο Άρης να παλέψει όλα τα ματς και ν’ ανέβει – Στο Βέλγιο το ποδόσφαιρο είναι γιορτή”

O Κυριάκος Μαζουλουξής, πρώην παίκτης του Αρη και νυν της βελγικής Λιρς μίλησε για την προσαρμογή του στο Βέλγιο, τις διαφορές με την Ελλάδα και το πώς βλέπει τον Αρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην  παίκτης του Αρη στο “Μετρόπολις”:

Για το ντεμπούτο του στα πλέι οφ: «Οι αγώνες είναι για την έξοδο στην Ευρώπη και ήταν σημαντικό να καταφέρω να κάνω ντεμπούτο. Χαίρομαι που μετέχω σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό του Βελγίου, ήταν μια μικρή ανταμοιβή των κόπων μου από όλη τη χρονιά».

Για το αν είναι το βήμα για να χτίσει καριέρα στο Βέλγιο: «Οι συνθήκες είναι ιδανικές, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Από πλευράς οργάνωσης όλα είναι τακτοποιημένα και αυτό βοηθάει στο να είναι καθαρά προσηλωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι, όχι στο αν θα λάβει μισθό ή ό,τι άλλο. Στις προπονήσεις η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή, εντονότερος ρυθμός και αυτό φαίνεται και στους αγώνες».

Για τις ώρες που περνάει στο γήπεδο: «Μέχρι τον Οκτώβριο κάναμε διπλές προπονήσεις, μετά ελαττώθηκαν. Εδώ πηγαίνουμε στις 8-9 η ώρα το πρωί στο γήπεδο και φεύγουμε το μεσημέρι, οπότε όλη σου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν το μετάνιωσε που πήγε στο Βέλγιο: «Δεν έχω το μετανιώσει, το είχα πει εδώ και αρκετά χρόνια ότι αν μου δινόταν η ευκαιρία να πάω στο εξωτερικό θα το έκανα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Γεμίζουν τα γήπεδα, ακόμη και στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, έρχονται να περάσουν όμορφα την Κυριακή τους ή τον ελεύθερο χρόνο τους».

Για το αν προσαρμόστηκε δύσκολα στο Βέλγιο: «Είναι διαφορετική κουλτούρα, δεν είχα δυσκολίες γιατί η ομάδα μου παρείχε ό,τι ζήτησα. Απλά χρειαζόμουν ένα διάστημα για να προσαρμοστώ».

Για το αν παρακολουθεί τον Αρη: «Ναι παρακολουθώ τον Αρη, όντως έχει μείνει πίσω, ελπίζω στο καλύτερο και να ανέβει στην κατηγορία. Ετυχε και κάποιες άλλες ομάδες να κάνουν πρωταθλητισμό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παλέψει όλα τα παιχνίδια».

Για το τι έφταιξε στον Αρη: «Δεν ξέρω τι έφταιξε, αν ήταν λάθος ο προγραμματισμός ή όχι. Βλέπω την ομάδα να πατάει καλύτερα από ότι στην αρχή και αυτό είναι καλό».

 

To Top