Με ειρωνείες απάντησε η ΕΠΟ στην Πολιτεία

Η ΕΠΟ απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της στην Πολιτεία και στην ανάκληση της φορολογικής ενημερότητας προβάλλοντας και κάποια ερωτήματα και διαπιστώσεις ενώ η ανακοίνωση έχει και ειρωνικό ύφος.

«Μετά και τη σημερινή ανακοίνωση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, σε ό,τι αφορά το αν η ΕΠΟ είναι ή όχι φορολογικά ενήμερη και αν θα καταβληθούν οι επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ΕΠΣ για το 2014, από την Ομοσπονδία προκύπτουν τα εξής ερωτήματα και διαπιστώσεις:

1.Πως είναι δυνατόν να εκδίδεται εκ παραδρομής φορολογική ενημερότητα από μία υπηρεσία του δημοσίου, η οποία καθοδηγεί τον υπόχρεο και οφειλέτη σε όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνει για να παραλάβει την ενημερότητα αυτή, όπως έπραξε δηλαδή και στην περίπτωση της ΕΠΟ. Μεταξύ των κινήσεων περιλαμβάνεται ασφαλώς και η καταβολή του 30% της επιχορήγησης, δηλαδή ένα ποσό 430.000 ευρώ το οποίο είναι προφανές ότι η αρμόδια ΔΟΥ ΙΖ’ δεν εισέπραξε εκ παραδρομής.

2.Το ποσό αυτό είναι προφανές ότι πρέπει να επιστραφεί στην ΕΠΟ καθώς ισχύει η ρύθμιση των οφειλομένων σε 24 δόσεις, ώστε αυτή (δηλαδή η ΕΠΟ και μάλιστα όχι εκ παραδρομής) να συνεχίσει να καταβάλει τα οφειλόμενα κάθε μήνα,

3.Αποδεικνύεται από την εξέλιξη που σημειώθηκε ότι τα όσα καταλογίζονται στη ΓΓΑ από την ΕΠΟ είναι απολύτως αληθή και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Η ΕΠΟ οφείλει, μετά και την εξέλιξη αυτή, να… συγχαρεί δημοσίως τον κ. Ανδριανό για τις τεράστιες προσπάθειες που δηλώνει ότι καταβάλει, αλλά μόνο ο ίδιος και οι περί αυτών αναγνωρίζουν, ώστε να μην χαθούν τα χρήματα των επιχορηγήσεων για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις κατά τόπους ΕΠΣ».

To Top