Μια ομάδα στον… αέρα! Ο “χάρτης” του κιτρινόμαυρου ρόστερ

Ο Άρης ζει την χειρότερη στιγμή της ιστορίας του. Το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε, οι κιτρινόμαυροι βιώνουν για τρίτη φορά στα 100 χρόνια ζωής τον “πόνο” του υποβιβασμού. Και το χειρότερο; δεν διαφαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα, αφού… “τα κοκόρια συνεχίζουν να μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα”.

Είναι τεράστιος σύλλογος όμως, δεν θα χαθεί και σίγουρα θα αναγεννηθεί. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους όσοι συμμετείχαν στο “έγκλημα” και το κυριότερο να βγουν μπροστά επιτέλους άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα, μέσα από την οικογένεια του Άρη.

Αυτή τη φορά όχι με λόγια, με πράξεις. Γιατί, πέρα από τα στοιχεία ενότητας που επιβάλλεται να επικρατήσουν τούτες τις ώρες στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, απαιτείται ρευστό.

Ακόμη, βέβαια, είμαστε στην…αρχή. Στον Άρη υπάρχουν δύο διοικήσεις, αλλά ουσιαστικά η ΠΑΕ παραμένει…ακέφαλη. Το ιδιοκτησιακό όχι μόνο δεν έχει ξεκαθαρίσει, ούτε καν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Ουδείς γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο σύλλογος. Γενικά… ένα μπάχαλο!

Ο Άρης είναι στον “αέρα”. Σε όλα τα επίπεδα. Σαφώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα σε διοικητικό επίπεδο, αλλά εμμέσως από αυτό επηρεάζεται και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές (όσοι απέμειναν) επιστρέφουν στις προπονήσεις, χωρίς να ξέρουμε πόσοι και ποιοι θα παραμένουν.

Οι δανεικοί (Τάτος, Μπακασέτας, Μπουγαϊδης, Καραγκούνης) έχουν αποχωρήσει, το ίδιοι και οι δύο ξένοι (Αγκάνθο, Πουλίδο), ενώ είναι και τα συμβόλαια που εκπνέουν στα τέλη του Ιούνη. Όλοι αισθάνονται ξεκρέμαστοι, μόνοι τους και ελάχιστοι δείχνουν την διάθεση να παραμείνουν υπό αυτές τις συνθήκες και, βέβαια, χωρίς χρήματα. Οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πέρα από…λόγια, χρειάζεται αρκετό χρήμα. Το ερώτημα είναι “ποιος θα το βάλει;”. Όταν, λοιπόν, μία ομάδα είναι κυριολεκτικά στον…αέρα και υπάρχουν τάσεις φυγής από τους περισσότερους, φανταστείτε τι χρήμα απαιτείται, αλλά κυρίως τι οργάνωση, σύνεση. Ας μιλήσουμε όμως με την γλώσσα της αλήθειας…Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Υπό νορμάλ συνθήκες όλα θα είχαν ληφθεί υπόψη και θα άρχιζε η προεργασία. Όμως στην παρούσα φάση, δεν γνωρίζουν πού, πότε και…αν θα κάνουν προετοιμασία, σε ποια κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή, ποιοι θα αναλάβουν την ΠΑΕ, πλάνα για το ρόστερ θα κάνουν;
Η εφημερίδα “Metrosport” έκανε την καταγραφή της κατάστασης στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν επτά ποδοσφαιριστές Δεν τους λες και λίγους. Έχουμε και λέμε: Νταβίντ Αγκάνθο, Βανγκέλι, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Μαργαρίτης. Όλοι τους, μάλιστα, με συμμετοχές στην Super League. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, κανείς τους δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πόσω μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες. Άλλωστε, από τους παραπάνω κάποιοι μπήκαν στο “μάτι του κυκλώνα” και κατηγορούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους του Άρη (και τον κόσμο) ότι ευθύνονται για τη φετινή καταστροφή!

Όλοι τους “ψάχνονται” από τώρα, περιμένοντας, βέβαια, να βρεθεί λύση και στις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με την ομάδα.

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να χαρακτηριστούν “οι σίγουροι”. Επειδή, όμως, για τον Άρη μιλάμε, τίποτα δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί σίγουρο.

Στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων ανήκει μια πλειάδα νεαρών -σε ηλικία- ποδοσφαιριστών Παίκτες όπως οι: Τσιάρας, Γκόλιας, Κοτσαρίδης, Ρένια, Αντωνιάδης, Λεμονής, Σταυρόπουλος, Κουσίδης, Καραγιάννης, Νταμαρλής, πιθανόν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους αρμόδιους για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν και τη νέα χρονιά στον Άρη.

Από τους παραπάνω, βέβαια, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένους και τους δέκα, αφού για παράδειγμα ο Κοτσαρίδης δεν είχε αυτά τα χρόνια τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε και δεν αποκλείεται να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Στην…βιτρίνα έχουν μπει Σωκράτης Διούδης και Μιχάλης Μανιάς. Δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν κάλλιστα να προσελκύσουν (το έχουν κάνει ήδη) το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων και ο Άρης να έχει κέρδος από πιθανή τους πώληση. Αμφότεροι, πολύ δύσκολα θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Για να αποδεσμευτούν ωστόσο από τους κιτρινόμαυρους υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρουν ρευστό στα ταμεία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Όχι μόνο γιατί “δένονται” με συμβόλαια. Είναι πληρωμένοι -βάσει της συμφωνίας που έγινε το καλοκαίρι, μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων- ενώ υπάρχουν και υψηλές ρήτρες αποδέσμευσης.

Συγκεκριμένα, για τον Ελληνα επιθετικό η ρήτρα αγγίζει τα 1.000.000 ευρώ, ενώ για τον Διούδη φτάνει τα 1.500.000 ευρώ. Ολα αυτά, βέβαια, ισχύουν στην περίπτωση που οι άνθρωποι που θα… τρέξουν την επόμενη μέρα του Αρη καταφέρουν να βρουν τα χρήματα προκειμένου να τον καταστήσουν βιώσιμο στη Football League. Aν ο Αρης ακολουθήσει την ΑΕΚ στον δρόμο της εκκαθάρισης μέσω της πτώσης στη Γ’ Εθνική, τότε αυτομάτως τα συμβόλαια παύουν να ισχύουν.

Επίσης, υπάρχει ο Τσουμάνης. Έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και ο Άρης (εάν χειριστεί σωστά το θέμα) μπορεί να αποκομίσει, έστω και λίγα, οφέλη από πιθανή πώληση του παίκτη. Το ίδιο ισχύει και για τον Σουνά. Ένα περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα του Άρη.

Έχει το ταλέντο, την ικανότητα και σιγά σιγά “χτίζει” όνομα. Επίσης, είναι ο Κύργιας και ο Γιαννίτσης. Τους δύο αμυντικούς του Άρη έχουν ήδη προσελκύσει άλλες ομάδες από την Ελλάδα. Βέβαια, μην παραλείπουμε το γεγονός ότι σε αντίθεση με τους Διούδη-Μανιά, οι παραπάνω έχουν λαμβάνειν πολλά από την ΠΑΕ κι έχουν το δικαίωμα προσφυγής για να διεκδικήσουν την ελευθέρας τους…

Αντίθετα, τις εξελίξεις περιμένουν -δηλώνοντας πρόθεση να μείνουν έχοντας και συμβόλαια- παίκτες όπως οι Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, Καμινιώτης, Γουναρίδης που κάλλιστα θα αποτελούσαν τον βασικό κορμό του Άρη σε περίπτωση που τελικά η ομάδα δηλώσει συμμετοχή στην Football League.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ 
Στην πατρίδα τους βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες οι δύο ξένοι ποδοσφαιριστές του Άρη. Ο Νταβιντ Αγκάνθο και ο Ρούμπεν Πουλίδο. Το μέλλον τους στον Άρη δεν το ξέρουν…ούτε οι ίδιοι, αν και το κλίμα είναι αρνητικό.

Πρόκειται για δύο ειδικές περιπτώσεις. Ο Αγκάνθο, από τη στιγμή που δεν κατέγραψε τον αριθμό συμμετοχών που απαιτούνταν (24) παύει να ισχύει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του, για αυτόματη ανανέωση. Άρα ουσιαστικά συγκαταλέγεται στους στην κατηγορία των “ελεύθερων”.

Ο Ισπανός, θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (έχει βγάλει εισιτήρια) προκειμένου να θέσει το ζήτημά του προς συζήτηση. Όλα δείχνουν, όμως, ότι θα μαζέψει τα πράγματά του και θα αποχωρήσει.

Για τον Πουλίδο, τώρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ο παίκτης δένεται για ακόμη έναν χρόνο με συμβόλαιο (σ.σ. προσύμφωνο). Προς το παρόν, όμως, ούτε ο 35χρονος στόπερ, ούτε και ο Άρης έχουν την διάθεση να το τηρήσουν. Ο παίκτης περιμένει, βέβαια, να διευθετηθεί το θέμα των δεδουλευμένων, βρίσκοντας από κοινού λύση, αποφεύγουν άλλες…οδούς. Εάν αλλάξει η κατάσταση, πάντως, δεν αποκλείεται να τον δούμε και τη νέα χρονιά στο Κλεάνθης Βικελίδης, αφού φεύγοντας για την Ισπανία δεν… έκλεισε οριστικά την πόρτα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Εδώ κανείς δεν ξέρει πόσοι παίκτες θα είναι την Τρίτη στο ραντεβού στο Ρύσιο, θα ξέρουν ποιος προπονητής θα αναλάβει την καθοδήγηση του Άρη τη νέα χρονιά; Πολύ εύστοχα θα ερωτηθεί κάποιος. Αυτή τη στιγμή στον Άρη ο Γιώργος Φοιρός προσπαθεί να κρατήσει…όρθιο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κάνει προσπάθειες να πείσει τους παίκτες (όσοι έχουν απομείνει) να συνεχιστούν οι προπονήσεις έως τα τέλη του επόμενου μήνα. Το αν θα το καταφέρει, θα φανεί το επόμενο διάστημα, αφού είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να πιέσει ποδοσφαιριστές απλήρωτους που ζουν καθημερινά με αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σίγουρα ένας πιθανός προ-σχεδιασμός να ξεκινήσει από το θέμα προπονητή.

Ο Φοιρός δεν θα είναι αρνητικός να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για πιθανή παραμονή του στην τεχνική ηγεσία. Άλλωστε, το έχει ξανακάνει. Έχει αναλάβει τον Άρη σε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα αρνηθεί αυτή τη φορά, αρκεί να υπάρχουν οι προυποθέσεις και οι βάσεις -σε όλα τα επίπεδα- για να αρχίσει το χτίσιμο του νέου Άρη. Του Άρη που θα χτιστεί από την αρχή, με στόχο την επιστροφή του…

To Top