ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Άλλη μία ευκαιρία στο Μονακό για να βγει καλύτερος τέταρτος – Πώς διαμορφώθηκαν οι βαθμολογίες, ποια τα δύο βασικά σενάρια

Ο Άρης μπορεί να πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει από προχθές έστω και την θέση του καλύτερου τέταρτου των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει όμως άλλη μία ευκαιρία να το κάνει την επόμενη βδομάδα στο Μονακό.

Ο καλύτερος τέταρτος θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της α’ φάσης των πλέι οφ της διοργάνωσης, που θα γίνει στο Μίες της Ελβετίας την επόμενη Παρασκευή, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει με ελαφρώς χειρότερο ποιοτικά αντίπαλο και θα έχει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του.

Ο Άρης παρά την απρόσμενη ήττα του από τους Σκαϊλάινερς στο Παλέ έχει ακόμα την τύχη στα χέρια του, για να μπει στο α’ γκρουπ δυναμικότητας. Βασικοί αντίπαλοί του στην “μάχη” αυτή είναι η γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ από τον Ε’ όμιλο και η λιθουανική Γιουβέντους από τον Δ’ όμιλο.

Μια στροφή πριν το τέλος των ομίλων ο Άρης είναι ο καλύτερος τέταρτος. Αναλυτικά οι τέταρτοι στους ομίλους έχουν ως εξής:

Α’ όμιλος: Άρης 8-5 (+100)

Β’ όμιλος: Σάρατοφ 6-7 (+39)

Γ’ όμιλος: Βέντσπιλς 7-6 (+34)

Δ’ όμιλος: Γιουβέντους 8-5 (-20)

Ε’ όμιλος: Λούντβιγκσμπουργκ 8-5 (+95)

* Ίδιο ρεκόρ έχει με την Λούντβιγκσμπουργκ και η ΑΕΚ (+108) και η Παρτιζάν (+6). Η ΑΕΚ παίζει με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και έχει την ισοβαθμία και με τους Γερμανούς και με τους Σέρβους. Η Παρτιζάν έχει την ισοβαθμία με την γερμανική ομάδα και παίζει στην Σάσαρι.

** Ίδιο ρεκόρ με την Γιουβέντους έχει η Στρασμπούρ (+79), αλλά παίζει με την τελευταία του ομίλου της, Μόρνα εκτός έδρας.

*** Η Σάρατοφ δεν προλαβαίνει καν να είναι καλύτερη τέταρτη λόγω ρεκόρ. Η Βέντσπιλς ακόμα κι αν κερδίσει (τον ΠΑΟΚ) την τελευταία αγωνιστική θα φτάσει στο 8-6 αλλά ακόμα κι αν χάσουν Άρης και Λούντβιγκσμπουργκ δεν προλαβαίνει λόγω διαφοράς πόντων.

Τα δύο βασικά σενάρια

Όλα θα κριθούν κατά 99% ανάμεσα στους κίτρινους, την Λούντβιγκσμπουργκ και την Γιουβέντους. Και οι τρεις ομάδες παίζουν εκτός έδρας με ομάδες πιο ψηλά στην βαθμολογία την τελευταία αγωνιστική: Μονακό (1η) – Άρης, Μπεσίκτας (1η) – Λούντβιγκσμπουργκ και Αβελίνο (2η) – Γιουβέντους.

  • Ο Άρης αν κερδίσει στο Μονακό θα βγει καλύτερος τέταρτος εφόσον η γερμανική ομάδα κερδίσει στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας με +5 πόντους από ότι ο Άρης τους Γάλλους. Τότε μόνο θα έχει καλύτερη διαφορά από τον Άρη. Σε αυτό το σενάριο, δεν ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της Γιουβέντους, διότι ακόμα και σε νίκη της στο Αβελίνο, έχει -20, άρα δεν μπορεί λόγω διαφοράς πόντων να προλάβει Άρη και Λούντβιγκσμπουργκ.
  • Αν ο Άρης ηττηθεί στο Μονακό, τότε για να βγει τέταρτος θα περιμένει ήττα της Γιουβέντους στο Αβελίνο και ήττα της Λούντβιγκσμπουργκ από την Μπεσίκτας με 4 πόντους περισσότερους από αυτούς που θα χάσει στο Μονακό ώστε να έχει το πλεονέκτημα στην διαφορά.
To Top