ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Άμυνα μεν, αλλά αν δεν σκοράρει 70-75 πόντους δεν…

Σε επίπεδο τακτικής ο Άρης πρέπει να αγγίξει το τέλειο σήμερα για να μπορέσει να διεκδικήσει το Κύπελλο και να σηκώσει το 22ο τρόπαιο της ιστορίας του και κυρίως να σκοράρει τουλάχιστον 70-75 πόντους.

Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να επιλέξει καταρχήν τι θα θυσιάσει, διότι είναι αδύνατον τακτικά να μπορέσει να καλύψει όλα τα ατού του Παναθηναϊκού. Στον αγώνα πρωταθλήματος έπαιξε με αλλαγές στα πικ εν ρολ και οι πράσινοι τον πλήγωσαν με τους Μπουρούση, Σίνγκλετον. Οι δυο τους σούταραν 23 βολές, ο Παναθηναϊκός είχε 19 περισσότερα ριμπάουντ (47-28) και 15 επιθετικά.

Πρέπει να περιορίσει την δράση του Νικ Καλάθη στην δημιουργία, ίσως να ρισκάρει τα δικά του σουτ, να μην επιτρέψει τους σουτέρ του Παναθηναϊκού (Ρίβερς, Φελντέιν, Τζέιμς) να βρουν ρυθμό και να περιορίσει την δράση των Σίνγκλετον (σε πρώτη φάση) και Μπουρούση.

Σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, ο Άρης θα έχει στην διάθεσή του τον Βασίλη Καββαδά, παίκτης που εφόσον τροφοδοτηθεί σωστά είναι ικανός να φθείρει την αντίπαλη άμυνα και να δώσει σκορ στους κίτρινους. Επίσης, υπάρχει ο πολύ πιο ενεργητικός Τζάστιν Τζάκσον αντί του Έρικ Μπάκνερ, που μπορεί να κυνηγήσει τον Σίνγκλετον και έξω από την ρακέτα.

Ερωτηματικό είναι πόσο θα μπορέσει να αντέξει σε έναν τέτοιο ρυθμό αγώνα ο Τζαμόν Γκόρντον. Αν καταφέρει να είναι εντάξει με τις ανάσες του και έχει έναν καλό ρυθμό, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει, όχι σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κάνοντας καλά όλες τις λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση.

Η άμυνα είναι κάτι που ο φετινός Άρης έχει δείξει ότι μπορεί να ελέγξει με μεγαλύτερη συνέπεια. Πόσο μάλλον σε έναν τελικό. Είναι βέβαιο ότι θα παλέψουν για κάθε μπάλα, ότι θα δώσουν μάχες στα… μετόπισθεν.

Το πρόβλημα είναι η επίθεση. Εκεί ο Άρης πρέπει σήμερα να έχει σε πολύ καλή μέρα τουλάχιστον πέντε παίκτες, να έχει καλό περιφερειακό σουτ και να μπορέσει να σκοράρει τουλάχιστον 70-75 πόντους.

Στο πρωτάθλημα σκόραρε 59 με τον Παναθηναϊκό, 63 με τον Ολυμπιακό και 62 με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Τέτοια παραγωγικότητα δεν δίνει το Κύπελλο σε όσο κακή μέρα κι αν βρεθεί ο Παναθηναϊκός.

To Top