ΜΠΑΣΚΕΤ

Έμειναν όλοι με την απορία…

Και έχουν μείνει όλοι με την απορία. Ποια ομάδα είναι ο Άρης; Αυτή που κέρδισε τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη εύκολα ή αυτή που έχασε από τον Κόροιβο εύκολα;

Δεν μπορεί να πιστέψει εύκολα κανείς – και δικαίως – ότι οι ίδιοι παίκτες παρουσίασαν τόσο εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα μέσα σε τέσσερις μέρες και μάλιστα απέναντι σε αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο Άρης χθες παρουσίασε εν πολλοίς το πρόσωπο που είχε στο πρώτο φιλικό στην Προύσα, με την Τόφας, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ομάδα που δεν είχε αρχή και τέλος ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Ομάδα χωρίς καμία διάθεση να παίξει άμυνα (τελείωσε με 2 ομαδικά την πρώτη περίοδο και έφαγε τρίποντο στη λήξη!), ομάδα που δεν είχε ενέργεια και φλόγα να καθαρίσει έναν φαινομενικά “δικό” της αγώνα.

Οι κίτρινοι δεν εκτέλεσαν καν τις οδηγίες του τεχνικού τιμ. Ο Γιαννάκης ούρλιαζε να πάει η μπάλα στον Μπένσον στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί που ο Άρης είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Ο Μπένσον δεν ακούμπησε τη μπάλα, παρά μόνο όταν την πήρε στη κορυφή και πέτυχε γκολ-φάουλ. Και μετά τρικυμία.

Ο Κάιλ Γουίβερ αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά. Και πολλά ήταν… Εκτός τόπου και χρόνου, έχασε κάθε μάχη από τον 20χρονο Σκουλίδα. Λες και δεν είχε διάθεση να παίξει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τέτοια συμπεριφορά. Προφανώς και γι’ αυτό δεν ξεκινάει βασικός, προφανώς γι’ αυτό και έπαιξε χθες 5 λεπτά και κάτι λιγότερο από 19 με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Αθηναίου δεν είναι καλός όχι γιατί δεν σκοράρει, αλλά γιατί δεν έκανε τα υπόλοιπα καλά. Τα σουτ θα μπουν. Ειδικά όταν δεν εκβιάζονται και βγαίνουν μέσα από σύστημα. Δεν οργανώνει, όμως, δεν παίζει άμυνα, μοιάζει να είναι μπερδεμένος μέσα στο γήπεδο, να μη ξέρει την θέση του μέσα στο γήπεδο. Ομοίως και ο Κουάμι Βον στον χθεσινό αγώνα.

Δείχνουν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ότι δεν ταιριάζουν αγωνιστικά, διότι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, δεν αλληλοσυμπληρώνονται επί της ουσίας. Είναι 2αρια που έχουν δημιουργία, αλλά δεν είναι πλέι μέικερ. Έχει διαφορά. Αυτό έχουν δείξει μέχρι τώρα, κυρίως χθες.

Εννοείται ότι υστέρησαν χθες και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Σπύρος Μούρτος, όπως επίσης θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες ότι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έμεινε στην Θεσσαλονίκη λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο και ο Ντεμέτρις Μοράντ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο όσο αγωνίστηκε, δεν τον… ένιωσε ο αντίπαλος.

Μοιραία χθες ο Άρης πάλευε με τον Κιθ Μπένσον όσο κι όταν τροφοδοτήθηκε, μέσα από την άμυνα και το καθαρό μυαλό των Φλιώνη – Πουλιανίτη και την εμπειρία του Βασιλόπουλου. Πέραν τούτου ουδέν.

Ναι, είναι νωρίς, ο Άρης κέρδισε το ματς που είχε “πρέπει” μπροστά στον κόσμο του, έχει δύο πολύ κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια, τα οποία πρέπει να δώσει και πάλι σε ένα κατάμεστο Παλέ – Τετάρτη με Ζιέλονα Γκόρα και Σάββατο με ΑΕΚ – διότι είναι ξεκάθαρο πως (και) αυτή η ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της ανεβαίνει επίπεδο.

To Top