ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αβελίνο: Σπουδαία ομάδα παρά τις απουσίες – Προσοχή σε Ριτς, Γουέλς και Φιλόι!

Η Αβελίνο είναι ομάδα που πρώτη φορά θα βρει μπροστά του ο Άρης, αλλά είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο καμπιονάτο, με παρουσίες στην πρώτη τετράδα τα τελευταία χρόνια και ένα αξιόλογο ρόστερ φέτος.

Από τη στιγμή που απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο “εγκέφαλος” Μπρούνο Φιτιπάλντο, βασικός πλέι μέικερ, και ο Κιρίλο Φεσένκο, το σημείο αναφοράς της Αβελίνο στη ρακέτα, το βάρος των περισσότερων επιθέσεων θα πέσει καταρχήν στους δύο Αμερικανούς περιφερειακούς, Τζέισον Ριτς και Ντεζ Γουέλς.

Ο πρώτος έχει 16,6 πόντους μέσο όρο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος – πέρασε από την Ελλάδα πέρσι με τη Δόξα Λευκάδας – έχει 14,4 πόντους με 45,5% στο τρίποντο! Από εκεί και πέρα, οι δύο επόμενες επιθετικές λύσεις για τους Ιταλούς είναι ο διεθνής πλέι μέικερ, Άριελ Φιλόι (12,8π., 50% στο τρίποντο) και ο Αμερικανός φόργουορντ, Μάρτι Λιούνεν (7,6π.) που έχει εξαιρετικό μακρινό σουτ.

Ο Φεσένκο έχει αντικατασταθεί από τον Μπεν Όρτνερ, παίκτης που είναι πολύ έμπειρος και ικανός στη “βρώμικη” δουλειά, ενώ σημαντικές λύσεις ως ρολίστες δίνουν οι Σκαμπ, Ντ’ Έρκολε και Εντιαγέ.

Στην Ιταλία η Αβελίνο έχει ρεκόρ 5-2 και είναι πέμπτη, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 3-2 και είναι μια νίκη μπροστά από τον Άρη.

To Top