Αλεξανδρής: «Επτά νίκες στα επτά παιχνίδια…»

Η ξεκούραση ήταν απαραίτητη για τους παίκτες του Άρη που είχαν την ευκαιρία να πάρουν κάποιες ανάσες εκμεταλλευόμενοι το ρεπό που είχε η ομάδα στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Στόχος των κίτρινων πάντως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, είναι να κάνουν το επτά στα επτά παιχνίδια που θα δώσουν μαζί με την αναμέτρηση του μεθεπόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 
Ο προπονητής του Άρη μίλησε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου και αναφερόμενος στο διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες επεσήμανε πως: «επιστρέψαμε χθες στις προπονήσεις και απ’ ότι είδα πιστεύω πως μας έκανε καλό. Δεν είχαμε ξεκουραστεί σχεδόν καθόλου εδώ και πάρα πολύ καιρό και χρειαζόμασταν αυτές τις ημέρες».

 Για την πορεία της αποθεραπείας των τραυματισμών του Χρήστου Ταπούτου και του Δημήτρη Τσαλδάρη είπε:  «Μίλησα χθες για αρκετή ώρα με το Χρήστο. Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που δεν του έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Είναι μια ενόχληση στον αχίλλειο τένοντα, πρήζεται  και μετά ξαναχαλαρώνει. Είναι ένας αθλητής με πολύ μεγάλη διάθεση, και τον έχουμε ανάγκη  ειδικά τώρα που έχουμε στη διάθεση μας λίγους έμπειρους παίκτες. Θα έλεγα πως ‘σφίγγει τα δόντια’ και παίζει. Είναι προσεκτικός στις προπονήσεις. Αποφεύγει κάποιες επίπονες ασκήσεις όπως  πλάγιες.

Ο Δημήτρης είναι πολύ φιλότιμος και αγαπάει πολύ την ομάδα. Δεν ξεκίνησε όπως ήθελε τη χρονιά. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και είναι λογικό όταν τραυματίζεσαι  μετά να είσαι  ευάλωτος. Ο ίδιος έχει παράπονα από τον εαυτό του. Προσπαθώ να είμαι καθησυχαστικός. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη συμμετοχή του στα δρώμενα της ομάδας. Πιστεύω πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εφόσον χρειαστεί θα είναι σε θέση να παίξει. Διαφορετικά θα είναι έτοιμος στον αγώνα με τη Ντόνετσκ».

Ο Άρης θέλει να πετύχει το απόλυτο στα παιχνίδια που ακολουθούν του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.  «Είχα πει στα παιδιά πως πρέπει να θέσουμε  στόχους. Πρέπει να κάνουμε  επτά στις επτά νίκες και να ανέλθουμε ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Ο στόχος είναι πέρα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, να κερδίσουμε και τα τρία εντός και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια».

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Άρη ολοκληρώνονται μέσα στον Φεβρουάριο με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Κίμκι και τη Ντόνετσκ. «Πρόκειται για  δυο ομάδες πάρα πολύ δυνατές με μεγάλα μπάτζετ. Είμαι ρεαλιστής, λογικά φαβορί είναι  οι αντίπαλοι μας. Στόχος μας  είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί  και να μείνουμε κοντά στο σκορ».

 Οι κίτρινοι έχασαν ένα μέρος της δύναμης τους μετά την αποχώρηση του Τζέιμς και όπως τόνισε ο Αλεξανδρής βρίσκονται και πάλι σε μια περίοδο προετοιμασίας.  «Μετά από τη φυγή του Τζέιμς  και με δεδομένους τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουμε, έχει μειωθεί η δυναμικότητα της ομάδας. Βρισκόμαστε  και πάλι σε φάση προετοιμασίας. Παρά τα προβλήματα δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Κάναμε πολύ σημαντική προσπάθεια και δώσαμε με τις εμφανίσεις μας ελπίδα στον κόσμο. Δεν κρύβομαι  πίσω από το δάχτυλο μου. Στα τελευταία παιχνίδια δυσκολευόμαστε να περάσουμε τους εξήντα πόντους και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε  πάρα πολύ με τα  νεαρότερα παιδιά, τους στηρίζω  και προσπαθούμε μαζί  με στόχο το καλύτερο για την ομάδα».

Ο “τίγρης” σχολίασε και την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ όπου τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα οι δυο «αιώνιοι» της Αθήνας.   «Πρόκειται για κάτι που  συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός  αποτελούν ευχή και κατάρα. Ευχή γιατί διαφημίζουν το ελληνικό μπάσκετ με την παρουσία τους ευρωπαϊκά και κατάρα γιατί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους έσοδα, αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες ομάδες του Πρωταθλήματος. Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να μπορέσουμε να  πορευθούμε τα επόμενα χρόνια. Πάντως όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποχώρησης τους  από το Πρωτάθλημα, δεν είμαι θετικός. Δεν νομίζω πως θα είναι καλό. Αυτή η τακτική που ακολουθείται  είναι πολύ άδικη για  κάποια μικρή ομάδα που θέλει να διακριθεί. Θεωρούνται όλα δεδομένα, και χάνει την ομορφιά του ο αθλητισμός.   Δεν υπάρχει κίνητρο».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top