ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίστευτος άθλος ζωής: Αρειανός και… πτυχιούχος πανεπιστημίου στα 79 του χρόνια! Η εξομολόγηση του προέδρου των Βετεράνων του Άρη! (photos)

Απίστευτο επίτευγμα, άθλος ζωής! Ο πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Άρη, Στέργιος Γούσιος έγραψε ιστορία, μια και κατάφερε να πάρει το πτυχίο των οικονομικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όντας σε ηλικία 79 χρόνων!

Ο αεικίνητος πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, χρωστούσε τρία μαθήματα, τα έδωσε, πέρασε με επιτυχία και ορκίστηκε την Τετάρτη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων άλλων νεαρότερων πτυχιούχων και των γονιών τους στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, αποδεικνύοντας ότι όταν το λέει η καρδιά σου, μπορείς να μεγαλουργήσεις!

«Ήταν ένα όνειρο ζωής αυτό που πραγματοποιήθηκε. Μπήκα το 1955 στο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν κατάφερα να πάρω το πτυχίο. Σταμάτησα τη σχολή και το μπάσκετ το 1965, όταν δεν κατάφερα για οικογενειακούς λόγους να πάω στο Σικάγο και να συνδυάσω σπουδές και μπάσκετ. Τότε μου έγινε μια πρόταση ζωής από την ελληνική αδελφότητα του Σικάγο. Οι γονείς μου όμως είχαν άλλη άποψη… Ό,τι έγινε, έγινε όμως. Τώρα όμως είμαι απίστευτα χαρούμενος. Νιώθω σαν μικρό παιδί» δήλωσε συγκινημένος στo PRESSARIS, κρατώντας ευλαβικά το πτυχίο στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Καθημερινά πήγαινα στο εργοστάσιο (σ.σ. γραφικών τεχνών) που έχω μαζί με τον γιο μου τον Χρήστο και την κόρη μου Ευτυχία. Χτυπούσα κανονικά το οκτάωρο μου (σ.σ. γέλια…) και το βράδυ διάβαζα όσο μπορούσα για τα μαθήματα. Ήμουν επιμελής φοιτητής και πήγα να δώσω τα μαθήματα όπως τα άλλα παιδιά! Τα δύο ήταν προφορικά και το άλλο γραπτά», ενώ μας εξομολογήθηκε ότι: “Δεν θα έκανα τίποτα από όλα αυτά, εάν δεν ήταν στο πλευρό μου, η γυναίκα μου Μαρία. Όπως κάνει όλα αυτά τα 50 χρόνια μαζί. Τότε που σταμάτησα το μπάσκετ και τη σχολή, την γνώρισα. Ο πατέρας μου, ο Χρήστος πάντα έλεγε ότι η σωστή επιλογή στην σύντροφό σου, είναι στοίχημα ζωής. Και γω φαίνεται πώς το κέρδισα”!

Για το πώς πήρε τη μεγάλη απόφαση λέει: “Πάντα ήθελα να τελειώσω το Πανεπιστήμιο. Δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα στη μέση. Όταν επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, ειπώθηκε ότι θα σταματήσουν οι λεγόμενοι ‘αιώνιοι φοιτητές’ απογοητεύτηκα, στενοχωρήθηκα. Όμως με την νέα κυβέρνηση δόθηκε η δυνατότητα και για εμάς τους… ξεχασμένους φοιτητές (σ.σ. γέλια…) να πάρουμε την ευκαιρία μας. Και δεν την έχασα”.

Ο Στέργιος Γούσιος, γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη, σέντερ του μπασκετικού Άρη, κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, είχε συμπαίκτες του τον Φλόκα, τον Μπουσβάρο και προπονητή τον Ανέστη Πεταλίδη, ενώ όταν κρεμούσε τα παπούτσια του, ξεκινούσε ο Γιάννης Ιωαννίδης. “Ωραίες εποχές, το μπάσκετ ήταν όμορφο κι αγνό” θυμάται ο ίδιος.

Σήμερα στα 79 του χρόνια καμαρώνει πια ως πτυχιούχος των οικονομικών επιστημών, έχοντας δίπλα του, τον γιο του Χρήστο και τον 10χρονο εγγονό του Στέργιο. Ήταν όλοι τους παρόντες στην ορκωμοσία. «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να βλέπεις τον πατέρα σου, να ορκίζεται, παίρνοντας το πτυχίο. Είναι ένα μάθημα ζωής και επιμονής για όλους μας» μας λέει ο γιος του Χρήστος καμαρώνοντας κι αυτός για το κατόρθωμα του πατέρα του, με το μικρό Στέργιο να θαυμάζει τον παππού για το μοναδικό επίτευγμά του.

Δείτε εικόνες από την ορκωμοσία του Στέργιου Γούσιου:

gousios1 gousios2 gousios3 gousios4 gousios5

To Top