ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποσύρθηκε η Ρωσία, δύο υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Η Ρωσία απέσυρε την υποψηφιότητά της για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2023 και πλέον υπάρχουν… δύο σενάρια.

Δεν θα διεξαχθεί στη Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2023. Αν και… καλά-καλά δεν έχουν αρχίσει τα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2019, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες ώστε να οριστικοποιηθεί ο τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης το 2023.

Η Ρωσία απέσυρε την υποψηφιότητά της και πλέον υπάρχουν δύο σενάρια: Το Παγκόσμιο του 2023 θα διεξαχθεί είτε σε Ουρουγουάη και Αργεντινή, είτε σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντρέι Κιριλένκο:

«Αντιλαμβανόμενοι την αρνητική συμπεριφορά από τον κόσμο των σπορ απέναντι στους Ρώσους αθλητές, αλλά και γενικά των χωρών, αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από την προσπάθεια να διοργανώσουμε το παγκόσμιο Κύπελλο. Κάναμε πολλή δουλειά και ήταν μία ωραία εμπειρία. Η ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει τον καθένα που συμμετείχε στην προώθηση του αιτήματός μας. Το υπουργείο Αθλητισμού και την Επιτροπή για την οργάνωση, αλλά και τη ρωσική ομοσπονδία, την επιτροπή αξιολόγησης της FIBA, η οποία επισκέφτηκε τις πόλεις που θα διοργάνωναν το τουρνουά (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Περμ) και τέλος τους άρχοντες των περιοχών που μας χορήγησαν τις απαραίτητες εγγυήσεις».

To Top