ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Απόλλων: Μικρογραφία του Άρη στα… προβλήματα και τη συνοχή

Μια μικρογραφία του Άρη μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι ο φετινός Απόλλων, διότι παρότι δημιούργησε ένα ρόστερ αρκετά μεγάλο, εν τέλει είχε τραυματισμούς, όχι καλή συνοχή και έχει μείνει μόλις στις τρεις νίκες.

Ο Κώστας Μέξας επέλεξε να προσθέσει στο ρόστερ του Απόλλωνα παίκτες που έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Οι Πατρινοί πήραν τον Γιώργο Τσιάρα, τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, τον Έντιν Μπάβτσιτς, εσχάτως πρόσθεσαν και τον Ούρος Ντούβνιακ, ενώ διατήρησαν στο ρόστερ τους τον Δημήτρη Βεργίνη. Ένας κορμός παικτών που ξέρουν πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, έφεραν τον Μάικλ Κόμπινς στην ρακέτα, τους Νικ Ράσελ και Τέιλορ Καλινόσκι στην περιφέρεια και άλλαξαν τον Νικ Τζόουνς με τον Άντονι Χίκι.

Τα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν τον Απόλλωνα από το ξεκίνημα, έφεραν αλλαγές στο ρόστερ και δεν μπόρεσε ποτέ η ομάδα του Μέξα να βρει την απαραίτητη συνοχή.

Έχει τρεις νίκες και επτά ήττες στο πρωτάθλημα και καλείται να βρει θετικά αποτελέσματα σε αγώνες που ενδεχομένως να μην είχε… τσεκάρει στο ξεκίνημα της χρονιάς, προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες.

Είναι ομάδα που έχει πολυφωνία στην επίθεση, αλλά δεν σκοράρει πολύ… Μοναδικός διψήφιος είναι ο Καλινόσκι, ένας επικίνδυνος σουτέρ, με 11,5 πόντους μέσο όρο. Οι υπόλοιποι έχουν κάτω από 10 πόντους.

Μέσα στην βδομάδα υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών με τους Τσιάρα, Μπάβτσιτς, Κόμπινς και Καλινόσκι, όμως θα αγωνιστούν όλοι, αν και δεν είναι 100% έτοιμοι.

Με τον Απόλλωνα έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος ενδεχομένως να είναι σήμερα στο γήπεδο, αλλά δεν θα παίξει.

Η στατιστική εικόνα του Απόλλωνα σε 10 αγωνιστικές

apollon_stats

 

To Top