ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αριστοτέλειο Σερρών: “Αθλητής-σύμβολο ο Γιαννάκης”(video)

Στην τιμητική εκδήλωση που έγινε πριν μερικές μέρες προς τιμήν του Παναγιώτη Γιαννάκη, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στις 21 Δεκεμβρίου, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον αθλητή- σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ, τον αποκαλούμενο « δράκο», κύριο Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η διοίκηση και οι καθηγητές της σχολικής μονάδας, προσηλωμένοι στο παιδαγωγικό τους έργο, προσκάλεσαν τον κύριο Γιαννάκη, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους και στους μικρούς παρευρισκομένους από δημοτικά σχολεία της πόλης να γνωρίσουν έναν αθλητή που τίμησε τα εθνικά χρώματα με τις νίκες που έφερε, αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της καλαθοσφαίρισης, τη δεκαετία του ογδόντα και ο οποίος ξεχώρισε και για το ήθος του.

Τον σπουδαίο αθλητή έφερε στο εκπαιδευτήριο ο κύριος Βασίλης Παραμανίδης, ο οποίος προπονεί τους μαθητές του σχολείου, και τον Παναγιώτη Γιαννάκη προλόγισε ο διευθυντής του Λυκείου , κύριος Κεφαλάς Δημήτριος, που με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο τίμησε τον υψηλό προσκεκλημένο. Μετά από μια άκρως κατατοπιστική παρουσίαση της αθλητικής του καριέρας, ο κύριος Γιαννάκης απευθύνθηκε στους μαθητές, τονίζοντας την υψηλή παιδαγωγική και ηθικοπλαστική διάσταση του αθλητισμού και εξέφρασε την πίστη που έχει στη νέα γενιά και τη βεβαιότητα ότι αυτή θα αποδειχθεί ανώτερη από τις προηγούμενες στα γράμματα και τον αθλητισμό.

Επιπλέον εξήρε το έργο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, που δίνει τη δέουσα βαρύτητα στη μόρφωση των παιδιών και στον αθλητισμό. Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές και στο τέλος η διεύθυνση του σχολείου του απένειμε αναμνηστικό δώρο. Τέλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μοίρασε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και ευχήθηκε σε όλους υγεία και αλληλεγγύη”!

To Top