ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτό θα πει νοοτροπία νικητή! Μακ Νιλ στο PRESSARIS: “Απογοητευμένος που δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα!”

Να πηγαίνεις την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι και να είσαι απογοητευμένος που πλέον δεν διεκδικείς πρωτάθλημα. Αυτή είναι η νοοτροπία του Άρη και αυτή εκφράστηκε διά στόματος Τζερέλ Μακ Νιλ!

Ρωτήθηκε ο Αμερικανός κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” αν ακόμα είναι… πεινασμένος ή νιώθει κουρασμένος και απάντησή του ήταν απολύτως ξεκάθαρη: “Δεν είμαι κουρασμένος αλλά απογοητευμένος γιατί τώρα συνειδητοποιώ ότι τώρα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι σκληρό γιατί δώσαμε μεγάλη μάχη απέναντι σε μια καλή και σκληρή ομάδα. Στον πέμπτο αγώνα, πολλοί πίστευαν ότι θα χάναμε με μεγάλη διαφορά, κάναμε όμως ότι καλύτερο μπορούσαμε, κρατήσαμε χαμηλά το σκορ και ήμασταν κοντά. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε κάποιες τοποθετήσεις, σε μερικά σουτ και ριμπάουντ, σε κρίσιμα σουτ που θα έπρεπε να είχαμε βάλει. Είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε”.

Το κέρδος του Άρη σύμφωνα με τον Μακ Νιλ είναι ότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει τους πάντες. “Ως ομάδα κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, ξέρουμε άλλωστε ότι παίζουμε σε ένα εξίσου ιστορικό και μεγάλο κλαμπ. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή τη σειρά είναι ότι αποδείξαμε την αξία μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Είχαμε να διαχειριστούμε προβλήματα τραυματισμών τα οποία μας άλλαξαν ως ομάδα. Κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, δείξαμε ότι έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη νοοτροπία για να κερδίσουμε τον καθένα”, σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ.

Σε ερώτηση για το αν είναι ο ηγέτης του Άρη ειδικά στα πλέι οφ επεσήμανε ότι “το να είσαι ηγέτης δεν είναι κάτι που πρέπει να το λες και να διατυμπανίζεις, οφείλεις να το δείχνεις στο γήπεδο. Προσπάθησα να δώσω στην ομάδα ότι περισσότερο μπορούσα. Δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην επίθεσή μας, είχαμε να διαχειριστούμε και τις απουσίες πολύ σημαντικών παικτών”.

Για την σειρά με την ΑΕΚ είπε ότι “είναι άλλη μια πρόκληση για μας οι αγώνες με την ΑΕΚ. Πρόκειται για ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και εμείς πρέπει να ανασυγκροτηθούμε άμεσα, να ξεκουραστούμε και να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες υγιείς”.

To Top