ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Βασιλόπουλος: “Νιώθω ότι περνάω δεύτερη εφηβεία” (video)

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος νιώθει ότι διανύει δεύτερη εφηβεία και αυτό θα βοηθήσει αφάνταστα το φετινό Άρη. Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο PRESSARIS για όσα έκαναν οι κίτρινοι στο τουρνουά της Τόφας και όχι μόνο.

Ο έμπειρος φόργουορντ επεσήμανε αρχικά πως “είμαστε καινούρια ομάδα, πολλοί καινούριοι παίκτες, πολλές πληροφορίες, δεν έχει μείνει κορμός από πέρσι, θέλουμε πάρα πολύ δουλειά, η αλήθεια είναι αυτή. Σίγουρα δεν είναι η εικόνα μας αυτή που παρουσιάσαμε στο πρώτο παιχνίδι με την Τόφας, αλλά η εικόνα του Άρη θα είναι μιας ομάδας που παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και αυτό θέλουμε να βάλουμε σιγά σιγά σε όλα τα παιχνίδια”.

Για το τι διαφορετικό παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι που κέρδισε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, ο Βασιλόπουλος σχολίασε: “Τη συγκέντρωση θα έλεγα πιο πολύ. Ούτε η πίεση, ούτε η ομαδικότητα… Πάλι ήμασταν εκνευρισμένοι, πάλι χάσαμε τη διαφορά και κάναμε κάποια λάθη, αλλά ακόμα κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτά που είπαμε. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά, είμαστε πίσω”.

Ο Άρης επέστρεψε καλύτερη ομάδα από την Προύσα; Η απάντηση του Βασιλόπουλου ήταν κατηγορηματική: “Σίγουρα! Πάρα πολύ! Καμιά σχέση δεν έχουμε! Δώσαμε τρία πολύ δυνατά παιχνίδια. Για μένα η βελτίωση είναι στο ότι καταλάβαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε, ότι οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές, παίζουμε σε δύο διοργανώσεις και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό”.

Στην ερώτηση πως αισθάνεται ο ίδιος απάντησε: “Πάρα πολύ καλά! Νιώθω ότι περνάω δεύτερη εφηβεία…”.

Για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Βασίλη Χρηστίδη, τον οποίο συνεχώς καθοδηγεί, εντός κι εκτός γηπέδου, του μιλάει, του δίνει συμβουλές, τον… φωνάζει, ο έμπειρος φόργουορντ σχολίασε: “Ο Βασίλης είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλο ταλέντο, όπως και όλοι οι πιτσιρικάδες. Και ο Φλιώνης και ο Δίπλαρος και ο Πουλιανίτης και ο Καλαϊτζάκης… Απλά δεν έχουν εικόνες. Δεν μπορούμε συγχωρήσουμε το λάθος. Ναι μεν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουν τις παραστάσεις που χρειάζεται για να μας βοηθήσουν αυτή τη στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τα λάθη. Κι εγώ κάποιες φορές είμαι απότομος απέναντι στα παιδιά, αλλά βλέπω ότι έχουν πάρα πολύ ταλέντο, βλέπω ότι αντιλαμβάνονται το μπάσκετ και δυστυχώς ο χώρος είναι αμείλικτος, δεν συγχωρεί το λάθος και θα πρέπει αν θες να κάνεις κάτι παραπάνω να είσαι συγκεντρωμένος και να μην αφήνεις ούτε μια φάση να πάει χαμένη”.

Ρωτήθηκε πόσο έτοιμος θα είναι ο Άρης στο ξεκίνημα και απάντησε: “Θα δείξει. Ελπίζω να καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε να περάσουμε στους ξένους τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε δουλειά σε αυτό. Έχω ξεκινήσει να τους το λέω, αλλά είναι άλλο να το βλέπεις γεμάτο το γήπεδο κι άλλο στα λόγια. Στη πράξη είναι το δύσκολο”.

To Top