ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλασσόπουλος: «Δεν έχουμε χρόνο να σταθούμε στο τι έγινε»

Τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, τα χαμένα ριμπάουντ και οι λεπτομέρειες στο τελευταίο ενάμιση λεπτό ήταν αυτά που στοίχισαν στην Ελλάδα στη σημερινή αναμέτρηση με την Τουρκία (82-78), στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Βλασσόπουλο.

«Θεωρώ πως κάναμε μια καλή εμφάνιση για πρεμιέρα και παρά το πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας που είχαμε», τόνισε ο Βλασσόπουλος για να προσθέσει: «Προσπαθήσαμε και μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, παρά τις δυσκολίες που κρύβει μια πρεμιέρα και απέναντι στην οικοδέσποινα. Ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο τα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν τη δυνατότητα στην Τουρκία να ξεφύγει. Η πίεση σε όλο το γήπεδο και η δυνατή άμυνα, η καλή οργάνωση και λειτουργία στην επίθεση και το γεγονός πως καταφέραμε να σπάσουμε την πίεση των Τούρκων ήταν ο συνδυασμός που μας βοήθησε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να το φτάσουμε στον πόντο. Εκεί όμως ένα ριμπάουντ, μια κακή άμυνα, μας στοίχισαν και δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουμε το παιχνίδι».

Η Εθνική Εφήβων είναι αναγκασμένη να στρέψει γρήγορα τη ματιά στην αυριανή αναμέτρηση με τη Γερμανία, η οποία θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Κάτι το οποίο τονίζει και ο ομοσπονδιακός προπονητής: «Είμαι ευχαριστηένος από την προσπάθεια των παιδιών και θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τη Γερμανία. Δεν έχουμε το χρόνο να σταθούμε στο τι έγινε. Πρέπει να σταθούμε στο αύριο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις μικρές λεπτομέρειες και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο γήπεδο».

To Top