ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννάκης: “Παρακαλώ τον κόσμο να υποστηρίζει όλα τα παιδιά που φοράνε τη φανέλα μας”

Ο προπονητής του Άρη Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στην σημασία της νίκης, αλλά και τη φιλοσοφία του απέναντι στην ομάδα, ενώ έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο με αφορμή κάποιες γκρίνιες από την κερκίδα προς τους παίκτες του.

Αρχικά ο προπονητής του Άρη τόνισε: “Ήταν πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Είχαμε μεγάλη πίεση, γιατί χάσαμε τα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά όπως λέω πάντα το πρόγραμμα της ομάδας ήταν πολύ σκληρό. Είχαμε και τραυματισμούς και οι συνθήκες δεν μας βοήθησαν να έχουμε σωστή προετοιμασία και να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια τους παίκτες, παίζουμε συνεχώς με μεγαλύτετη ενέργεια και έχουμε πιο καθαρό μυαλό… Ήταν δύσκολο παιχνίδι σήμερα, αλλά δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας, την πειθαρχία μας και όταν ο Εντιαγέ κουράστηκε, το εκμεταλλευτήκαμε και βρήκαμε σκορ. Στη διάρκεια του αγώνα χτίζεις την άμυνα και την επίθεσή σου, αυτό κάναμε σήμερα. Τους δίνω και πάλι συγχαρητήρια, γιατί κέρδισαν…”.

Ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε φάουλ στο τέλος η ομάδα του και απάντησε: “Θα πω πως σκέφτομαι εγώ τον αγώνα. Εγώ δεν θέλω να χάσω. Άρα θα προσπαθήσω να ξοδέψω το φάουλ, μετά θα παίξω άμυνα και μετά θα κάνω φάουλ, όχι στο σουτ. Δεν θέλω να κάνω φάουλ με πανικό, δεν θα το κάνω. Δεν είχαμε καλό ποσοστό στις βολές. Γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία ενώ είμαι με τρεις πόντους πάνω; Ακόμα κι αν ισοφάριζαν θα είχαμε επίθεση, είχα τάιμ άουτ. Δεν θέλω να χάσω ματς σε 10 δευτερόλεπτα. Προτιμώ να παίξω 5 λεπτά παραπάνω… Είχαμε φάουλ να δώσουμε, αλλά χωρίς πανικό. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει σε όλο το ματς για 10 δευτερόλεπτα”.

Χωρίς να δεχθεί ερώτηση σχολίασε πως “τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Εγώ είμαι αυτός που θα τους μαλώσω, θα τους πιέσω στην προπόνηση και θα κάνουμε δουλειά για να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και στα δύο μέρη του γηπέδου. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να υποστηρίζει όλα τα παιδά που φοράνε τη φανέλα μας. Παλεύουν, δουλεύουν, μέσα από τα λάθη τους. Αγαπάω τα λάθη γιατί έτσι βελτιωνόμαστε. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλο τον κόσμο…  Και αυτούς που αισθάνονται ένταση μέσα τους και αυτούς που μπορεί άλλους συμπαθούν και άλλους όχι. Όταν φοράει κάποιος τη φανέλα μας, τους αγαπάω όλους. Θα τους μαλώσω, αλλά αυτό θα γίνει κατ’ ιδίαν, στα αποδυτήρια. Θα μαλώσω με οποιονδήποτε για να υπερασπιστώ την ομάδα τα παιδιά, τα χρώματά μας. Το λεώ γιατί αισθάνομαι εγώ άβολα. Τα παιδιά έπαιξαν σήμερα με πολύ ένταση, είχαν ένα δύσκολο ματς και ήθελαν να χαρίσουν τη νίκη στον κόσμο, στους εαυτούς τους, σε όλους”.

Για το πρόβλημα στην επίθεση είπε: “Όλοι θέλουμε να βάζουμε καλάθια. Το πρόβλημα είναι ότι όταν σκοράρεις εύκολα, σταματάς να σκέφτεσαι. Εμείς θέλουμε πρώτα να μάθουμε να παίζουμε έξυπνα και μετά γρήγορα. Δεν μπορεί ένας οδηγός πόλης να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο πίστας. Προσπαθώ να πω στα παιδιά ότι είναι μεγάλη υπόθεση να διαβάζουν το γήπεδο με μια ταχύτητα και να το βελτιώνουμε αυτό. Μετά να παίζουν πιο δυνατά, πιο γρήγορα, αλλά θα πρέπει να ξέρεις να σταματήσεις. Θα κάνουμε τα πάντα να φτιάξουμε την ομάδα να παίζει το μπάσκετ που θέλουν όλοι, αλλά πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα πνευματικά”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών είπε: “Δεν βγαίνουμε να λέμε κάθε παραμονή αγώνα τα προβλήματα… Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Με απασχολεί πω΄ς θα πάρω από κάθε παιδί κατοχές που θα έχει καλύτερα ποσοστά από τον αντίπαλό του. Ψάχνουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Σήμερα παίξαμε με τέσσερις κοντούς και ελέγξαμε λίγο καλύτερα τον αγώνα. Όλα αυτά είναι χτίσιμο… Σε άλλο παιχνίδι μπορεί να παίξει περισσότερο ο Κιθ (Μπένσον), ο Κάιλ (Γουίβερ) ήταν καλός σε όλες τις κατοχές και μπήκε από τον πάγκο. Είναι στα συν του. Προσθέτει μια δεξιότητα που δεν την είχε”.

To Top