ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννάκης: “Ο Νικ είναι παράδειγμα για την προσπάθεια και την πίστη!”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, υπογράμμισε ότι όλοι έδωσαν κάτι σήμερα στη νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα και ζήτησε ακόμα περισσότερη διάρκεια και βελτίωση.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Είχαμε πολύ δύσκολο παιχνίδι, είδαμε μετά το κακό παιχνίδι με τον Κόροιβο ότι αντιμετωπίσαμε μια ομάδα έμπειρη, με ποιότητα, με παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα και έναν προπονητή δύο χρόνια. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, αλλά ήμασταν μόνο για 25-27 και γι’ αυτό χάσαμε το προβάδισμα.

Περιορίσαμε τους δημιουργούς της Ζιέλονα Γκόρα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τους δώσαμε την ευκαιρία να επιστρέψει, με τρελά τρίποντα, κάποια από αυτά με το χέρι πάνω στο σουτ. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, δεν πανικοβληθήκαμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι παίκτες μου επέστρεψαν πολύ πειθαρχημένα, με χαρακτήρα και θέληση και άλλαξαν την εικόνα μας. Παίξαμε καλό μπάσκετ για 25-27 λεπτά, αλλά θέλουμε παραπάνω και ελπίζουμε με σκληρή δουλειά να το δείξουμε αυτό… Συγχαρητήρια γιατί όλοι έδωσαν κάτι. Έχουμε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, σκόραραν και άλλοι”.

Ρωτήθηκε αν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση έχουν λογική και απάντησε: “Eίναι λογική η αντίδραση αυτή, γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και το γήπεδο μικραίνει και μεγαλώνει ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Τρεις παίκτες που παίζουν 70-80 (επί συνόλου 120 για τις τρεις θέσεις) ήρθαν πρόσφατα και αποφασίζουν για κάποιες κατοχές. Υπάρχουν παιδιά τα οποία πρέπει να βελτιώσουν τη πνευματική συγκέντρωση που δεν είναι απλό, όταν έχεις μάθει να παίζεις τρέχοντας και προσπαθώντας να μπεις στο παιχνίδι μέσα από τον ρυθμό”.

Πρόσθεσε πως “χρειαζόμαστε χρόνο, οι παίκτες δεν παύουν να είναι παιδιά, να αντιμετωπίζουν καινούριες προκλήσεις. Δεν είναι πολλοί αυτοί που έπαιζαν με πίεση πριν… Όλα αυτά δημιουργούν μια συναισθηματική αναστάτωση. Μη ξεχνάτε ότι έχουν τα παιδιά συνεχή ταξίδια και παιχνίδια. Δεν παραπονιόμαστε και καλούμαστε να το βελτιώσουμε. Μπορούμε να το καταφέρουμε… Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Να γίνουμε καλύτεροι και ομαδικά και πνευματικά. Μέσα από την ομαδική βελτίωση, θα βελτιώσουν το επαγγελματικό μέλλον τους. Όταν κάνει που γίνεται κάτω από πίεση, όπως τα πετρώματα μέσα γη, τότε βγαίνουν διαμάντια. Αυτό πρέπει να βιώσουμε εμείς και να το κάνουμε θετικό για μας…”.

Αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου: “Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, εμείς αγαπάμε να του δίνουμε χαρά. Θέλουμε δουλειά και συμπαράσταση. Τον ευχαριστούμε και τους περιμένουμε όλους στο γήπεδο, σε κάθε παιχνίδι”.

Με αφορμή την ευστοχία του Άρη στις βολές (12/15 σήμερα) ο Γιαννάκης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον Νίκο Γκάλη ξανά. “Ασχολούμαστε με τα παιδιά γι’ αυτό το θέμα για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Ο Άρης είχε τον μετρ των βολών, τον Νίκο Γκάλη, πρέπει να τον μιμηθούμε όλοι…” και αναφέρθηκε στο αν μιλάει για τον Γκάλη ως παράδειγμα στις προπονήσεις: “Παράδειγμα είναι για όλους μας, αλλά όχι για αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο, γιατί αυτά τα έκανε μόνο ο Νικ, τα σύνθετα… Εμείς θέλουμε να κάνουμε τα πιο απλά. Είναι όμως παράδειγμα για την προσπάθεια και την πίστη. Τα παιδιά έχουν έρθει σε μια ομάδα που αγαπάει το μπάσκετ, που ήταν πρωτοπόρος και έφερε έναν από τους κορυφαίους του αθλήματος. Κάτι σπρώχνει τα παιδιά για να είναι πιο σκληρά και να θέλουν να κάνουν κάτι κι αυτά”.

To Top