ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννάκης: “Τα όνειρα των παιδιών δεν είναι να αλλάξουν επίπεδο;” (video)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει έναν πολύ δύσκολο αγώνα στη Τσεχία απέναντι στη Νίμπουρκ, υπογράμμισε τι ακριβώς χρειάζεται να κάνει ο Άρης αύριο και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση στην ερώτηση για την κούραση.

Ο τεχνικός του Άρη ρωτήθηκε για την παράμετρο της κόπωσης, άλλωστε ο Άρης σε έξι μέρες θα δώσει τρία παιχνίδια (Τετάρτη με Ζιέλονα Γκόρα, Σάββατο με ΑΕΚ, Τρίτη με Νίμπουρκ), και απάντησε: “Μας απασχολεί φυσικά (η κούραση), αλλά αυτή είναι η ζωή του επαγγελματικού αθλητισμού. Πρέπει να μάθουμε να ξεκουραζόμαστε, να παίρνουμε πληροφορίες μέσα από κούραση, αλλά τα όνειρα των παιδιών δεν είναι να αλλάξουν επίπεδο είτε μαζί με την ομάδα μας ή αν βρουν κάποια άλλη ευκαιρία στο μέλλον; Άρα έχουμε κοινό στόχο”.

Ο Γιαννάκης ανέλυσε στο περιθώριο της εκδώλωσης του Αετού και της δικής του βράβευσης τον αυριανό αγώνα με τη Νίμπουρκ στη Τσεχία. “Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Η Νίμπουρκ έκανε ήδη μια ήττα στην έδρα της και θα έρθει πολύ προετοιμασμένη. Με τη Ναντέρ που έχασε, παρότι δεν ήταν εύστοχη, πήγαν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό σημαίνει ότι είναι μια ομάδα που παλεύει με οποιοδήποτε τρόπο να σε κερδίσει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να βελτιωθούμε στον τρόπο που παίζουμε, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε”, σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός.

Ρωτήθηκε τι θα πρέπει να προσέξουν τεχνικά οι κίτρινοι στον αυριανό αγώνα και απάντησε: “Ρυθμό, λάθη και αμυντικά ριμπάουντ. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, κάτι που κάναμε με την ΑΕΚ, γιατί και αυτοί είναι επικίνδυνοι σε αυτό, όπως ελέγξαμε και τους αιφνιδιασμούς. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε κενά διαστήματα σε μεγάλο βαθμό, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας”.

Η διαχείριση μεγάλων νικών για μια καινούρια ομάδα είναι ίσως πιο δύσκολο από την διαχείριση ηττών και σε αυτό συμφώνησε ο Γιαννάκης, υποστηρίζοντας πως “πάντα, γιατί όταν δεν έχουν εμπειρία τα παιδιά και εδώ δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης αποτελεσμάτων και πίεσης. Φαίνεται ότι η ομάδα μου έχει άγχος, αλλά θα το χτίσουμε αυτό και θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα”.

To Top