ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκάλης: “Ο Μπέρντ με πήγαινε πολύ, δεν μετανιώνω που άφησα τις ΗΠΑ για την Ελλάδα” (video)

Ο Νίκος Γκάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την επιλογή του να μην μείνει στους Σέλτικς, για τον Μπερντ που τον πήγαινε πολύ και το πως ήρθε τελικά στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Cosmote TV” και στην εκπομπή “Pick & Roll”ο Νίκος Γκάλης μίλησε για τα χρόνια του στην Αμερική. Ο “Γκάνγκστερ” αναφέρθηκε στο All Star Game στο οποίο ήταν συμπαίκτης με τον Λάρι Μπερντ και την μετέπειτα εξέλιξη της παρουσίας του στους Σέλτικς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Νίκος Γκάλη σχολίασε και τη δήλωσε που είχε κάνει ο Άουερμπαχ για εκείνον, αλλά και για το γεγονός ότι αγνοούσε ότι υπάρχει μπάσκετ στην Ελλάδα μέχρι να του το πουν.

Αρχικά, ο Νίκος Γκάλης κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί δεν κυνήγησε την παραμονή του στην Αμερική και τόνισε: “Δεν πιστεύω ότι δεν μου το επέτρεψε κάποιος. Θεωρώ ότι ήταν επιλογή μου. Όταν τελείωσα από το Πανεπιστήμιο είχα επιλεχθεί για το All Star Game που γινόταν στο Λας Βέγκας. Συμπαίκτη μου είχα τον Λάρι Μπερντ. Εγώ έβαζα κοντά στους 28 πόντους σε κάθε παιχνίδι και ήμουν τρίτος σκόρερ στην Αμερική και δεύτερος ήταν ο Μπερντ.

Έτσι, επέλεξα να τους δείξω το ταλέντο μου στις ασίστ και στις πάσες. Ο Λάρι Μπερντ βγήκε πρώτος σκόρερ σε εκείνο τον αγώνα και εγώ μόνο σε ένα ημίχρονο του είχα δώσει έξι ασίστ. Αυτός με πήγαινε πολύ. Όταν πήγαμε στους Σέλτικς είχαμε μία μικρή ατυχία αφού γύρισε το πόδι μου. Τότε έμαθα ότι και στην Ελλάδα υπάρχει μπάσκετ. Δεν το ήξερα μέχρι τότε. Έρχονταν από διάφορες ομάδες, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και τους ρωτούσα εάν έχει μπάσκετ η Ελλάδα.

Εκείνη τη στιγμή, όντας και από φτωχή οικογένεια και ακούγοντας ότι η αμοιβή ήταν καλή, είπα να έρθω να δοκιμάσω. Είχα στο μυαλό μου μήπως γυρίσω σε 1-2 χρόνια στην Αμερική. Τότε ήταν ο Μπιλ Φίτς προπονητής και μου είπε ότι είσαι δυνατός παίκτης και θέλω να μείνεις. Εγώ του είπα ότι κόουτς θέλω να βοηθήσω τους γονείς μου και μπορεί να γυρίσω σε 1-2 χρόνια. Μου έλεγε το πόσο με πάει ο Λάρι Μπερντ. Κάπως, έτσι, επέλεξε το δρόμο για την Ελλάδα και φυσικά δεν μετανιώνω καθόλου για αυτό”.

Για το εάν ήταν λάθος τελικά η επιλογή του Μάνον ως μάνατζερ του είπε: “Ο Μπιλ Μάνον δεν ήταν μάνατζερ μόνο για αθλητές είτε γενικά μάνατζερ. Είχε την Νταϊάνα Ρος, είχε και διάφορους ηθοποιούς που τώρα μου διαφεύγουν και έλεγε τι να βγάλω τώρα από τον μπασκετμπολίστα. Πάνω απ όλα είναι μπίζνες”.

Για την παραδοχή του Άουερμπαχ ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε ήταν ότι δεν επέμεινε στην παραμονή του στους Σέλτικς δήλωσε: “Ο Άουερμπάχ είναι ένα σύμβολο για το μπάσκετ εκείνης της εποχής. Ήταν ο πραγματικός αρχηγός των Σέλτικς και είχε τον σεβασμό όλων στους Σέλτικς. Ήταν άνθρωπος που γνώριζε μπάσκετ. Μεγάλωσε στην περιοχή που μεγάλωσα εγώ. Αυτός όταν έβλεπε έναν παίκτη δεν έκανε λάθος. Μπορούσε να σου πει εάν κάνει ή όχι”.

Δείτε στην αρχή του βίντεο το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

To Top