ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι Έλληνες, είναι άντρακλες και είναι χρυσοί! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Είναι Έλληνες, είναι άντρακλες και είναι χρυσοί! Το Ισραήλ δεν μπορούσε να σταματήσει την «τρελή» πορεία της ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ Εθνικής Νέων (65-56) στο Ευρωπαϊκό της Κρήτης και η κορυφή της Ευρώπης βάφτηκε πανάξια γαλανόλευκη.

Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης. Αυτοί οι 12 μάγκες, υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου ξανά, οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης κι έγραψαν τα ονόματά τους στο ελληνικό βιβλίο του μπάσκετ.

Το Ισραήλ έκανε σπουδαία πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά το τουρνουά της Κρήτης άνηκε στην οικοδέσποινα, στην ελληνική ομάδα. Δεν μπορούσε να χαθεί αυτό το χρυσό για την Εθνική μας που έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά και πήρε πανάξια την 1η θέση. Γιατί οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν είχαν το περισσότερο ταλέντο, αλλά τη μεγαλύτερη καρδιά. Πρόκειται για το τρίτο, χρυσό ελληνικό μετάλλιο σε επίπεδο Νέων Ανδρών μετά το 2002 και το 2009 και το 10ο συνολικά.

To Top