ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνες από τα εγκαίνια στο Μουσείο της ΧΑΝΘ και οι δηλώσεις Γκάλη-Γιαννάκη (photos)

Η νέα πτέρυγα του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ που είναι αφιερωμένη στο επαγγελματικό μπάσκετ και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ, εγκαινιάστηκε σήμερα.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Νίκος Γκάλης που έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων ενώ το παρών έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ όπως Παναγιώτης Γιαννάκης, Σούλης Μαρκόπουλος, Λάκης Τσάβας, Νίκος Βεζυρτζής, Κώστας Χαραλαμπίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Πιλαφίδης, Θόδωρος Ροδόπουλος και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε τις δηλώσεις όπως ανέβηκαν στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ.Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε: «Ζω ένα όνειρο τόσο ως άνθρωπος του μπάσκετ όσο και ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Αυτό που βλέπετε θα μείνει στο διηνεκές της ιστορίας του μπάσκετ αλλά και της Θεσσαλονίκης. Το μουσείο της ΧΑΝΘ είναι ένας εξαιρετικός χώρος της αδελφότητας και ο ΕΣΑΚΕ αποκτάει τη θέση του σε αυτόν. Ήταν μία ομόφωνη απόφαση του ΕΣΑΚΕ να δημιουργηθεί. Αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι το πρώτο κομμάτι γιατί θα υπάρξει και συνέχεια. Εμένα με ενδιέφερε να αρχίσει το μουσείο που δεν χωράει πια εδώ. Γίνεται προσπάθεια να μπει κάτω από την ομπρέλα της FIBA. Ο ΕΣΑΚΕ θα βοηθάει συνεχώς, εδώ υπάρχει μόνο ένα μικρό μέρος της ιστορίας».

Ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την απήχηση που έχει το μουσείο: «Είναι σημείο αναφοράς για τον κόσμο του μπάσκετ. Ανταμοιβή για εμάς είναι τα εγκώμια των ανθρώπων του μπάσκετ που το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση».

Ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Θόδωρος Καρατζάς είπε: «Αυτό που έγινε το 1992 ήταν πρωτοποριακό. Η διαφορά είναι ότι τότε είχαμε πολύ περισσότερα χρήματα να διαχειριστούμε, ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά για το μπάσκετ».

Γκάλης: «Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ»

Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς Νίκος Γκάλης μίλησε με θαυμασμό για όσα είδε στην πτέρυγα του επαγγελματικού μπάσκετ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ που δημιούργησε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο στο μουσείο της ΧΑΝΘ. Δεν είμαι τόσο παλιός αλλά ξέρω ότι είναι ο σύλλογος που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω ότι ο ΕΣΑΚΕ και η ΧΑΝΘ έχουν ακόμη να προσφέρουν πολλά».

Γιαννάκης: «Το επαγγελματικό μπάσκετ έβαλε αρχές στο Πρωτάθλημα»

Παρών στην εκδήλωση εγκαινίων της πτέρυγας του επαγγελματικού μπάσκετ στο μουσείο της ΧΑΝΘ ήταν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης που μίλησε για τη σημασία της εισόδου του ΕΣΑΚΕ πριν 24 χρόνια στο μπάσκετ: «Η επαγγελματοποίηση του Πρωταθλήματος ήταν η ευκαιρία για να βάλει το μπάσκετ κάποιες αρχές στη διεξαγωγή του. Έτσι έκανε τεράστια άλματα, οι ομάδες μας κέρδισαν ευρωπαϊκούς τίτλους, ήρθαν μεγάλοι παίκτες, ο συναγωνισμός μεγάλωσε και προσέφερε πολλά. Αξίζει τον κόπο να θυμόμαστε τι έγινε για να γινόμαστε καλύτεροι. Πάντα θα πρέπει να βελτιωνόμαστε για να γινόμαστε πιο ποιοτικοί. Ζήσαμε συγκλονιστικές εποχές σε μία περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ είχε εκτοξευτεί».

Ο πρώην αθλητής και προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Πιλαφίδης είπε από: «Είναι τεράστια η αλλαγή που επήλθε στο μπάσκετ μέσα από την επαγγελματοποίηση του, αφού άλλαξε όλη η λογική σε υψηλό επίπεδο. Οι ομάδες άλλαξαν τρόπο λειτουργίας, ακολούθησαν τον σύχρονο τρόπο του μπάσκετ”.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÅÓÁÊÅ ÓÔÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÇÓ ×ÁÍÈ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÅÓÁÊÅ ÓÔÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÇÓ ×ÁÍÈ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÅÓÁÊÅ ÓÔÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÇÓ ×ÁÍÈ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÅÓÁÊÅ ÓÔÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÇÓ ×ÁÍÈ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÅÓÁÊÅ ÓÔÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÇÓ ×ÁÍÈ ESAKE-XANTH8

To Top