ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Επιθετικό ριμπάουντ, Λίποβι και Μπάρλοου τα “όπλα” των Τρικάλων

Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό, ειδικά μέσα στην έδρα της και στηρίζει κυρίως στο ολ αράουντ παιχνίδι δύο παικτών της, του Ολεξάντρ Λίποβι και του Κέλσεϊ Μπάρλοου.

Μεγάλο όπλο της θεσσαλικής ομάδας είναι το επιθετικό ριμπάουντ. Τα Τρίκαλα είναι η ομάδα με το καλύτερο επιθετικό ριμπάουντ ανά αγώνα στην κατηγορία, έχοντας 12,6 σε κάθε παιχνίδι! Ο Άρης στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι 12ος…

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στηρίζεται στο πολύπλευρο παιχνίδι των Λίποβι και Μπάρλοου. Αυτοί οι δύο είναι που καθορίζουν εν πολλοίς την απόδοση όλης της υπόλοιπης ομάδας. Είναι παίκτες που έχουν ελεύθερο ρόλο, παίζουν πολλές θέσεις, συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις του παιχνιδιού, είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας, είτε παίρνοντας ριμπάουντ…

Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ρόλους. Ο Άγγελος Τσαγκαράκης είναι καλός σουτέρ, όπως και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Γκιλβίντας Μπιρούτα είναι αποτελεσματικός κυρίως ως σέντερ, εκμεταλλευόμενος είτε την έφεσή του στο επιθετικό ριμπάουντ, είτε το καλό μακρινό του σουτ, ενώ ο Ντέιβιντ Χότον χρειάζεται προσοχή επίσης στο επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Μάικ Κάφεϊ στην περιφέρεια θα παίξει σήμερα με προστατευτική μάσκα λόγω κατάγματος στη μύτη και είναι παίκτης που ακόμα δεν έχει βρει σταθερότητα, ενώ ο Καλίστους Εζιούκου ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

To Top