ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Παλέ με διπλό στόχο: Αντίδραση και νίκη! (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινάει σήμερα (19:30) για τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Ζιέλονα Γκόρα στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με διπλό στόχο: Αντίδραση και νίκη.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει να δει να επιτυγχάνεται ο πρώτος στόχος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αν συμβεί αυτό, τότε ο δεύτερος στόχος θα είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στο Nick Galis Hall.

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών, αλλά στόχος κάθε ομάδας είναι να μην κάνει α) αβίαστα λάθη και β) ίδια λάθη. Ο Άρης μπαίνει σήμερα με την ευρωπαϊκή φορεσιά του, έχοντας στο μυαλό του ο καθένας μέσα στην ομάδα όλα όσα δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Αμαλιάδα.

Οι κίτρινοι οφείλουν να αντιδράσουν, οφείλουν να παίξουν με την ίδια ένταση και ενέργεια που είχαν μια βδομάδα πριν και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ορθώς ο Γιαννάκης μίλησε για υπομονή, επιμονή και ηρεμία, πρωτίστως όμως θέλει να δει αντίδραση από τους παίκτες του και πείσμα για βελτίωση μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αυτά όλα μεταφράζονται σε… μπάσκετ σε κάτι πολύ απλό: Άμυνα. Αν ο Άρης παίξει την άμυνα που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ θα έχει βάλει τις βάσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή του νίκη.

Αν όχι κινδυνεύει να χάσει πολύ πιο εύκολα από ότι στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, διότι απέναντί του θα έχει μια πολύ συμπαγή ομάδα, με συνοχή και ομοιογένεια δύο ετών, που κάνει πρωταθλητισμό και ξέρει πώς να κερδίζει.

Είναι πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είναι εντός έδρας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ωραίο να ξεκινάει μια ομάδα στραβά. Ο Άρης έχει όλα τα κίνητρα του κόσμου μαζί του, οι παίκτες του οφείλουν να τα βρουν και να δείξουν τον πραγματικά καλό εαυτό τους.

To Top