ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η διπλή ανάγνωση της αγωνιστικής απραξίας πριν τα πλέι οφ

Ο Άρης δεν έχει να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην δεύτερη φάση των πλέι οφ και παράλληλα προετοιμάζεται για να παρουσιάσει την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα του στις 29 Απριλίου, όταν και θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της σειράς με τον ΠΑΟΚ ή το Λαύριο στο Αλεξάνδρειο.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση για το αν είναι καλό που αυτό το διάστημα, σχεδόν δύο εβδομάδες από το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Άρης θα πάει μόνο με προπονήσεις.

Η πρώτη ανάγνωση λέει ότι είναι καλό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί υπάρχει καινούριος παίκτης, ο Αντουάν Σκοτ και πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να μάθει την ομάδα και να αφομοιώσει την φιλοσοφία και την τακτική.

Δεύτερον, διότι υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και το διάστημα αυτό δίνει τον χρόνο για να γίνουν σωστά οι αποθεραπείες. Ήδη, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έμεινε εκτός προπονήσεων για δύο μέρες, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα με το τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έμεινε προληπτικά εκτός χθες, ενώ και άλλοι παίκτες προπονούνται σε χαμηλότερους ρυθμούς.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας οι δύο εβδομάδες την συγκεκριμένη περίοδο. Είναι λογικό να τεθεί θέμα έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, τώρα που κρίνεται ο βασικότερος στόχος.

Με αυτά τα δεδομένα προσπαθεί ο Πρίφτης να βρει μια ισορροπία στην καθημερινότητα της ομάδας του ώστε να την έχει έτοιμη το μεθεπόμενο Σάββατο.

To Top