ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δύναμη του Παλέ βάζει τέλος στο αήττητο της Ναντέρ (PRESSARIS LIVE, Τετάρτη 19:30)

Η καλή πορεία μιας ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση εξαρτάται εν πολλοίς από την διαφύλαξη της έδρας και αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Άρη στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον αυριανό (19:30) αγώνα με τη Ναντέρ για την 3η αγωνιστική.

Η γαλλική ομάδα είναι αήττητη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Η μόνη που δεν έχει χάσει στον όμιλο του Άρη. Κέρδισε στη Βόννη την Τέλεκομ Μπον και επιβλήθηκε της Αβελίνο στην έδρα της.

Ο Άρης είναι αήττητος στο Αλεξάνδρειο φέτος, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εκ των οποίων δύο σε ντέρμπι, με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας και με ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Στόχος των κίτρινων είναι να κρατήσουν αλώβητο το Παλέ και να μπορέσουν να βρουν μία ή δύο νίκες μακριά από την Θεσσαλονίκη, ώστε να “κλειδώσουν” την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για να διατηρηθεί αλώβητο το Παλέ αύριο θα πρέπει ο Άρης να αλλάξει εικόνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, σε σύγκριση με ότι έχει παρουσιάσει στα δύο τελευταία παιχνίδια, στην Τσεχία τη Νίμπουρκ όπου έχασε με 99-70 και στο Λαύριο για το πρωτάθλημα όπου κέρδισε με τρίποντο του Βασιλόπουλου στην εκπνοή (70-71).

Οφείλουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να κάνουν αυτό ακριβώς που είπε ο Βασιλόπουλος δευτερόλεπτα μετά το “διπλό” στο Λαύριο. “Πρέπει να είμαστε από την αρχή σοβαροί”, ήταν μια από τις ατάκες του έμπειρου φόργουορντ.

Οι κίτρινοι δεν έχουν περιθώρια να μην είναι σοβαροί απέναντι σε μια ομάδα ρυθμού όπως είναι η Ναντέρ. Αν δεν μπουν 100% συγκεντρωμένοι στο πλάνο, αν δεν μπουν για να παλέψουν για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή από το ξεκίνημα, η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν θα είναι καλή.

Είναι λογικό το “διπλό” στο Λαύριο να έχει τονώσει την ψυχολογία όλων, κυρίως όμως αυτό που θέλει να δει ο Γιαννάκης πρώτος από όλους και εν συνεχεία όλοι οι υπόλοιποι είναι πως άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι δεν αρκεί 5 λεπτά καλού μπάσκετ απέναντι σε ομάδες όπως η Ναντέρ.

Στον Άρη έχει καταντήσει “κλισέ” – και φέτος – πως όλα θα πρέπει να ξεκινούν από την άμυνά του. Αύριο εκτός της άμυνας, θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και για να το κάνει αυτό χρειάζεται να μην χάσει αμυντικά ριμπάουντ και να μην κάνει φθηνά λάθη που θα δώσουν την ευκαιρία στους Γάλλους να σκοράρουν εύκολα. Αυτή είναι η βάση των νικών του Άρη και αυτό θα πρέπει να κάνει και αύριο.

To Top