ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάμινγκς στο PRESSARIS: “Ο πατέρας μου είναι αστυνομικός, βιώνω και από τις δύο πλευρές ότι συμβαίνει στην Αμερική!”

Η βία και οι δολοφονίες συγκλονίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως μεταξύ λευκών αστυνομικών και Αφροαμερικανών. Για το πολύ σοβαρό θέμα έχουν τοποθετηθεί δημόσια μεγάλοι σταρ του αμερικανικού αθλητισμού. Έχει ιδιαίτερη αξία και η τοποθέτηση του Γουίλ Κάμινγκς στο PRESSARIS πέρα από όσα είπε για τον Άρη και τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Μετά από εννιά φιλικά παιχνίδια πόσο δύσκολο είναι για σένα ως πόιντ γκαρντ να προσαρμοστείς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; 

Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο. Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το τι μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη όταν ήρθα για δύο βδομάδες την περσινή χρονιά στην Ιταλία. Ήταν περίοδος των πλέι οφ και τα παιχνίδια είχαν μεγάλη ένταση, έμαθα αρκετά πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ τότε.

Με βάση τα φιλικά παιχνίδια που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθείς;

Κυρίως στο να φτιάχνω το παιχνίδι. Πρέπει να μάθω να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι, κυρίως τις διαφορετικές άμυνες που παίζουν οι αντίπαλοι και αυτή είναι ίσως η μεγάλη διαφορά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρέπει να βλέπω τις σωστές πάσες μέσα από το σωστό διάβασμα, τις αποστάσεις μας στην επίθεση. Είναι πράγματα που κυρίως δημιουργούνται από τις σύνθετες άμυνες που παίζουν οι αντίπαλοι συνήθως, κάτι που δεν υπάρχει τόσο πολύ στην Αμερική. Δεν είναι μεγάλο ζήτημα, θα προσαρμοστώ γρήγορα και θα είμαι καλά.

aris_besiktas_cummings1

Μιλήσε μας για την ιδέα που είχες βάσει του προσωπικού σου μότο, το self motivated grind…

Αυτό όλο προέκυψε από μια εσωτερική ανάγκη. Δεν αφορά μόνο το μπάσκετ ή τον αθλητισμό, αφορά όλους που ασχολούνται με αυτό που αγαπούν στην καθημερινότητά τους, αφορά ακόμα και σένα που είσαι εδώ για να γράψεις μια ιστορία, μια συνέντευξη. Είναι το κίνητρο που έχει και πρέπει να έχει ο καθένας μας από τον εαυτό του για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στον τομέα του. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου στο κολέγιο (Τεμπλ) και μέσα σε ένα καλοκαίρι, από την δεύτερη στην τρίτη χρονιά μου, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Αποφάσισα να αφιερωθώ εξ ολοκλήρου στην προσπάθεια να γίνω καλύτερος. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου και αυτό είναι που με έφερε σήμερα εδώ.

Βλέπουμε με λύπη να συμβαίνουν πολλά επεισόδια και γεγονότα βίας στην πατρίδα σου, ανθρώπους να σκοτώνονται, εντάσεις με αστυνομικούς και Αφροαμερικανούς. Έχουν πάρει ανοικτά θέση για το θέμα παίκτες όπως ο Λεμπρόν, ο Κάρι, ο Κόμπι παλιότερα. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Είμαι και στις δύο πλευρές του προβλήματος και θα εξηγήσω γιατί. Ο πατέρας μου είναι αστυνομικός, προφανώς είναι και μαύρος. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, γιατί μας προστατεύει και την οικογένειά μου και τον κόσμο με τις υπηρεσίες που προσφέρει και θέλω να γυρίζει στο σπίτι κάθε μέρα χωρίς πρόβλημα. Είναι κάτι που συμβαίνει που σαφώς δεν είναι σωστό, άνθρωποι σκοτώνονται και πραγματικά προσεύχομαι για την Αμερική. Δεν θέλω να πάρω θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, διότι βιώνω και τις δύο πλευρές. Προσεύχομαι για τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.

Αισθάνεσαι στην Ελλάδα ασφαλής;

Αισθάνομαι σαφώς ασφαλής. Δεν βλέπω τόσους αστυνομικούς στους δρόμους όπως συμβαίνει στην πατρίδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει μια αναταραχή στην χώρα σας, δεν ξέρω ακριβώς για ποιους λόγους, αλλά εγώ αισθάνομαι ασφαλής όταν οδηγάω, όταν περπατάω.

Ξεκινάει το ΝΒΑ σε τρεις βδομάδες. Ποια ομάδα υποστηρίζεις ή σου αρέσει να βλέπεις και ποια θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα που υποστηρίζω ή παρακολουθώ στενά. Μου αρέσει να εστιάζω σε παίκτες, όπως το πρότυπό μου, τον Κρις Πολ. Δεν έχω το μυαλό μου στο ΝΒΑ, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσπαθείς να “κλέψεις” πράγματα από τον Πολ;

Δεν μπορείς να “κλέψεις” τα πάντα, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να μάθεις τον τρόπο με τον οποίο παίζει πικ εν ρολ ή διαβάζει το παιχνίδι. Ο τρόπος που επιτίθεται είναι εξαιρετικός, είναι παίκτης πάρα πολύ καλός και στην άμυνα και στην επίθεση. Προσπαθώ να πάρω στοιχεία, αλλά την ίδια στιγμή έχω και τον δικό μου τρόπο που παίζω το άθλημα.

To Top