ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κετσελίδης: “Να κρατήσουμε τη Νίμπουρκ κάτω από τους 70 πόντους”

Την ανάλυση της Νίμπουρκ, αυριανής αντιπάλου του Άρη στο Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε ο Γιώργος Κετσελίδης, άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο τεχνικό τιμ των κίτρινων.

Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε αρχικά: “Η Νίμπουρκ είναι μια πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, η οποία παραδοσιακά στην Τσεχία συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες. Αν εξαιρέσουμε τον Σατοράνσκι και τον Βέσελι, οι υπόλοιποι ικανοί διεθνείς παίζουν στη Νίμπουρκ. Παίκτες όπως ο Χρούμπαν, ο Μπέντα, ο Πετέρκα και ο Βιοράλ. Φέτος έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ της σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Απέκτησε τον Αμερικανό, Κουίνσι Ντιγκς που έπαιζε πέρυσι στην Αυστρία κι έκανε μεγάλο συμβόλαιο στην τσεχική ομάδα. Έχει τον Γιουτζίν Λόρενς και τον Κέντρικ Ρέι. Ο Λόρενς και ο Ρέι είναι οι δυο πόιντ γκαρντ ενώ ο Ντιγκς παίζει στις θέσεις “2” και “3”. Επίσης έχουν και τον Μπόρις Μπάρατς, τον Κροάτη. Γενικά είναι μια συμπαγής και σκληρή ομάδα με έναν Ισραηλινό προπονητή, τον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ που είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τσεχίας”.

Αναλύοντας τακτικά το ρόστερ της Νίμπουρκ επεσήμανε ότι “θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί παίζουν και κάποιες σύνθετες άμυνες. Στην επίθεση, το παιχνίδι τους στηρίζεται στο πικ εν ποπ όπου παίκτες όπως ο Μπέντα, ο Πετέρκα και ο Μπάρατς βγαίνουν να σουτάρουν μετά τα σκριν. Θα πρέπει να προσέξουμε την άμυνα στο πικ εν ρολ και τις επιστροφές μας στην άμυνα γιατί ανά πάσα στιγμή ο Λόρενς, ο Ρέι και ο Ντιγκς μπορούν να σουτάρουν για τρίποντο, ακόμη και στον αιφνιδιασμό. Είναι μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο και προσπαθεί να σκοράρει αρκετά με αιφνιδιασμούς και με παιχνίδι μακριά από το καλάθι και με τους ψηλούς της εκτός από τους κοντούς”.

Καταλήγοντας επεσήμανε πως “αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τη Νίμπουρκ κάτω από τους 70 πόντους, που είναι στόχος μας γενικότερα αυτό το διάστημα, στους 65 για παράδειγμα, θα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη να φύγουμε νικητές από την έδρα της. Στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι την περασμένη βδομάδα πέτυχε 72 πόντους και στις δυο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της σημείωσε 99 και 90 πόντους αντίστοιχα”.

To Top